[罪大滔天]Sony Xperia集中討論區[49]SONY XPERIA 1 Mk2 現正發售

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
高refresh rate mon when?
今次忍到手嘅唯一原因
呢個我會問
1. nav bar 可以 customize button位置 (好重要..亦應該唔難?)
2. notification bar shortcut: NFC, Sound/Vibrate制
3. AOD 揀咗 Always on 都有時會 無左, 要響ambient sensor上面掃一掃就會著返, 唔知係咪bug
4. App Drawer 可否分頁, 有時每次入去吓吓都要掃到底 (雖然好順)
5. Desktop icon 可否比人揀返唔用圓形出, 出返app本身既icon
6. Notification bar / AOD 出現的icon有好幾個app都會全白, 唔知係咪bug
7. 加返相簿
8. (下代什至x1ii)可否加大返充電watt數, 用慣s20u, x1ii好慢
i see
1可唔可以講多少少
2我會提,sound/vibrate可以係volume key個到搞?
3我唔會用所以我唔會提
4我會提
5我會提
6似係android問題
7會提
8就算啦唔係軟件嘢講嚟都冇用
仲有,
native 影相 app, 影暗少少既地方 (indoor) 影完佢都會要你等一秒幾, 唔知係咪疊緊相, 好慢..
1. 機底3粒制 , back , home , recent. 可否好似samsung咁, 可以比你揀 back / recent 對調
2. 係, vol 制可以做到, 但都係慣左上面拖落黎揀震機
6. s20u 無事, 唔知係咩問題.

唔該晒.
轉圈?
有無x1 ii 裸跑巴打報告下部機易唔易花
仲搵緊岩心水既case 驚花唔敢拎出街用住
個frd 話淨係放係枱面用唔知點解角落花左
唔知係CHECK機無CHECK清楚定真係咁易花
攪到我好淆
係. 係咪sony都係咁? 好耐無用sony.
盡量幫你講
係畫面中心轉圈定角位轉圈
謝謝🙏
中間,

正在拍攝照片, 請稍等
夜景mode activate咗
正常的
Xperia 1開始有專圈疊相
Xperia 1開始有轉圈疊相
同高層講加個夜景mode
最好有得手動開關
夜景mode一直有係冇手動開關啫
anyway會提
今代就得益isp強勁+寫好左軟件快左好多
xperia 1真係on99轉撚完等成6-7秒先可以影下一張
唔知係唔係我唔識整
有無得scan完指紋唔直接unlock
㩒多下home先入去
見到上網有review話得
之前xz1係呢個logic而我自己都想轉返呢個
會提
其實今次部X1 ii好多UI野轉返跟Google原生 所以冇左好多sony自己野
可能因為我上一部係Pixel所以我幾鐘意
只喺連中左兩次pixel 相機bug又等嘅都冇行貨所以先轉會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞