20/21 Non-jupas Nursing (2)

883 回覆
3 Like 3 Dislike
我連poly waiting list都收唔到
係米已經放棄左我
收唔到
今年太空 yr1 3.5x有冇可能8月尾之前收到n手飯
打去邊admission office定係son
直情冇機會
借朋友ac問
本身讀緊太空nursing
上個sem情緒出現問題荒廢曬學業
走左好多堂同無交好多功課
最後gpa都係得2.1
今個sem個人好返d
Gpa有3.7左右
本身好想入八大Senior year 但係sem1個成績實在太差
我應該留返喺度繼續讀定係轉去hkcc health studies?
hkcc la
你考既係ce咪會有機會
有冇試 nursing school?
如果讀cc兩年後都入唔到 senior得 junior
就2+2+5成9年
如果你覺得之後兩個sem可以keep到>3.7同埋唔介意first year就繼續,如果唔係我諗轉去hkcc或者護校會好啲
總有條路畀你行嘅,我覺得唔使太灰心,希望你情緒可以keep住穩定,大家一齊努力,終點見
son
上年yr1走到嗰啲人唔係爆4都起碼3.9
in左,不過中文嗰兩題表現得有啲差
唔清楚 但有個fd 有一科5** 2x分 3.7-3.8 都係今年year 2先走到
點解呢一兩年yr1上HKU nursing仲難過其他科咁多
咁睇嚟我今年收得皮我重要中文跛咗腳
考返IGCSE先 同埋出年考好啲 GPA 3.6左右senior entry 會穩啲 加油
但係我唔係好想入senior,因為今年好似咩都冇學到咁
仲有今年gpa膨脹到咁,下年分分鐘3.7先有senior
咁可能好似我咁 year 2 入 year 1囉
我sem1 3.5幾 之後心情差gpa插水
其實又唔係 有啲科冇3.6 3.7唔使旨意有senior entry offer
nursing 叫好少少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞