20/21 Non-jupas Nursing (2)

883 回覆
3 Like 3 Dislike
當初Interview 好唔好
係咪唔會去本部上堂㗎
Sorry for 太多問題
Interview 好緊要呀,我覺得自己臨場發揮嚟講算係咁
我當晚報完名,一起身就收到msg話in
完全無時間prep
interviewer好重視面試表現
而家係face to face +zoom 但lab就一定要返
唔緊要呀,歡迎發問
希望幫到你
係咪所有堂都喺sce上㗎
Yes
Space nursing好似要有bio/chem/combined science先讀得
想問我睇上年啲人話BU改左一定要考返英文3/IELTS 6.0以上先收 你身邊有冇同學係唔達呢個條件就收左
3月中 我見官網同討論區都話7月先出~
Bachelor program 要33222係nursing council 要求
IELTS呢方面唔知
因為我係ASSO上佢話同樣學歷都得,BTW唔該晒
祝你成功
我in果時係個Professor Leung面 冇人敢問佢幾時出 因為我見前幾年同埋佢自己網呢都話7月先有
Dr. Leung Department head嚟
不過啲lecturer 都好nice
係面試都睇得出 我哋成班聽到條問題呆左佢都不停解釋條問題 但啲老師通常話你問人幾時有offer會扣分
可能當場問會減低印象分 I guess
其實你可以打電話去問
啲admin會答你大概幾時出
我當時係收到電話嘅
你留意下電話,盡量唔好miss call
你哋條問題係咩
我哋英文問武肺下現代科技點樣改變左而家醫療系統 但係佢講出嚟嗰個詞語係一個醫學term 所以大家都聽到口啞啞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞