20/21 Non-jupas Nursing (2)

883 回覆
3 Like 3 Dislike
3年讀130cred 咁咪defer都似?
佢哋未reg 所以資料唔係最update 另外我再check番東華sy 20/21係讀106 cred
講講自己背景先
cihe 升yr2
yr1 course差一科考晒但有出咗grade,~3.7
本身入cihe前已經虛耗咗幾年,唔係好想tran完之後再遲1/2年啲grad,
你地覺得如果我嚟緊9月10月報senior year entry 入yr3有無機會好似yr1 entry先比較common咁
同埋明愛轉入hku有聽聞過,但入cu好似唔係好覺
你cihe想升senior year只可以用asso/hd
degree trans剩係可以year 1 to year 1
唔會報到senior year
同埋要再爆高啲gpa試下
你宜家幾歲?
今年22
定係疊埋心水喺明愛過半世
護士都係拎個牌重要
你出到去做野唔會睇你邊間學校出身
係睇你做唔做到野 醒唔醒目
冇謂哂時間執着喺邊間學校出身
你係介意嘅 到時出嚟做野 再讀多個master囉
如果屋企唔等你開飯 咪追下夢
有冇 非Nursing Asso 同學仔收到PolyU Mental Health Nursing offer
同問status轉咗做condition met之後等咗一個半月都無消息
year 3 聽講應該早一兩禮拜有email㗎喇
year 1 就等埋jupas

利申year 1 entry
我都等到頸長 但唔差在啦tbh
有冇ching有新消息
啱啱打咗俾Hku 佢地話啲offer已經派得7788 依家係要等n手飯
想知bu派哂offer未
東華year3 entry派哂味想食n手飯
你交左official documents未?
想問下交official documents係要同自己asso間學校and考評局申請 叫佢哋直接mail張transcript同DSE result去間u度?
唔知 但我聽日會放 想要東華sy嘅人接實啦
仲有冇邊間nursing可以報en都得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞