20/21 Non-jupas Nursing (2)

883 回覆
3 Like 3 Dislike
In完bu,覺得自己凍過水
點解咁講 in得好差咩
講到1999
我今年yr 1頭兩個sem cgpa 3.5x好驚下個sem keep唔到
多謝Ching咁認真答我但係黎緊九月開學Hkcc冇得再retake啦... 所以我先會咁愁
至少要有B個科依家冇得retake洗grade, poly sy應該唔夠其他人黎驚嘥咗屋企人錢
話說有冇巴絲係hku non jupas?
見到佢話interview 係1月至4月,但佢又話八月至due date 到底我係未已經過曬⋯

利申:岩岩degree grad
Hku non jupas 6月左右應該interview咗
高價收購今年year 2 hkcc health studies notes
有意可留tg
我依加係讀緊science related asso, 但我dse english 得 lv2, 如果想入nursing,除左考返dse eng lv3 去 meet 返3322之外,ielts可唔可以代替dse?
一定可以
啲人多數都係考返ielts 好少考dse
唔該曬各位,如果考ielts 攞到6或以上係未唔洗理HA 3322嘅要求?
只要你讀asso駁到上u 讀完就會有rn牌 唔洗3322
HA 3322 係讀rn high dip course 嘅requirement
冇3322 ielts 都起碼7啦
3322都拎唔到,
點解覺得可以handle到大學既nursing嘢
我唔知你handle到嘅標準係點
不過如果有u比個offer你,唔通你驚讀唔掂,所以就唔讀?
個個都係一路讀一路struggle㗎啦
可唔可以講下係問啲咩?
英文問我地可以做啲咩幫獨居老人渡過疫情,中文就講一種代表護士嘅食物
點解handle唔到
唔通冇3322但degree holder入master pre-reg會handle唔到?
Thickfrenchtoast
弱弱一問 有冇人上星期收到CU 電話叫upload document 之後收到offer?
絲打你幾時interview架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞