20/21 Non-jupas Nursing (2)

883 回覆
3 Like 3 Dislike
想問如果當年dse 英文2左,但有hd畢業(非護理相關)報唔報得HA嘅nursing hd? 我見讀3年就有得RN畢業 不過有寫dse要英文3
咁如果我讀完EN再上得唔得?
得,但都要考返3
讀完EN就讀RN conversion course啦
但我轉rn係咪都要考返個3先?
求下大家唔好放棄12位送中手足!!!
https://lih.kg/2187893

12手足包括XGU,公大學生,你唔係唔簽呀嘛?
因為畢業前要考 IELTS 6.0 等於偷多幾年時間温英文不過遲早都要考架啦
唔好意思吖,想問下有無ching收到SSSDP (OU 同CIHE) Year-1 嘅offer啊?🙇🏻‍♂️🙇🏻‍♂️
我今年入左ha rn

利伸 dse eng 2, ielts 6

咁你話佢受唔受,冇3就冇interview,ielts國際性考試,你估佢會唔認受咩
其實busce真係可以當係bu本部咩?
個個都當正bu本部
poly speed啲人都唔直接叫poly啦

no offence好奇一問
我fd讀緊又話要6.5嘅
冇當本部啊因為淨係喺sce個building入面上堂 GE course又唔洗reg 係佢地俾兩個 option你揀就算好獨立出左黎
啲人成日叫bu bu,又會話有u life又剩,我諗好多人都未分得清scope啲人都唔會叫自己city
痴線u咩life笑死人
其實懷疑係咪bu本部冇地方整nursing 嘅設施 先調去sce 。
Nursing雖然係sce但同speed嗰啲唔同 至少呢個唔係top up
冇hall住已經冇u life
佢幼兒教育都放係sce我覺得咁分都正常,都係轄下進修學院差唔多啦
啲人又會話twc ou有u life,我都覺好cls
即係讀完rn course但中英冇3都唔會返到工?
只係rn course entry requirement, 註冊唔關事
讀得Rn course即係已經fulfill到 點會番唔到工
但如果我meet到大學嘅igcse同ielts要求而我冇考過dse其實係咪都唔會有可能入到大學嘅school of nursing?
而nchk又寫明要dse 3
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞