IT討論區(88) 個個腦細都想蔗渣價錢燒鵝味道

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
完全唔識咁誇?
咩question
正正經經做ba類工作
發覺code狗好岩讀哲學
低撚到喊
做咩用埋啲write once language
利申 公司on9 build system有用perl 好在唔重手
哲學好多aspect 試下講清楚啲
我覺得邏輯 知識論 同道德係應該要學同適合學 其他啲咩形而上就收皮
話說我而家呢份工 interview完之後 佢都唔出我個expected salary比我
形而上你指咩
metaphysics同epistemology係不可分割開wo
係咪因為佢出左expected x 2 比你
我必須承認我自己唔熟
我既主觀狹隘並毫無reasoning既觀點 係I don’t fucking care ontology, space time/causality is physics but not metaphysics
Epistemology係Some concepts are useful, shut up and apply

利申 鄙視所有唔量化咁討論時空結構既幻想家 可以睇下我講Mach’s principle個po用既語氣作為參考 去認識我對幻想家既立場
咁又唔係咁誇 畢竟我expected已經係last * 2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞