IT討論區(88) 個個腦細都想蔗渣價錢燒鵝味道

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
人工
返工為人工
永遠都係合規情況下人工優先

返工唔係為學野 話撚之佢用舊tech 最緊要人工
其實vendor都未必有新野玩
真係睇彩數
工就轉硬,只不過係唔知而家即轉定一年後轉
好奇一問reference check會唔會check埋過去一年做過d咩
聽其他fg講依排工仲難揾咗,唉
睇公司
不過將心比己 如果你係正常腦細 你見條友interview正正常常 會唔會晒自己咁多時間搞呢樣搞個樣
deep learning
手巴只係想方便自己coding 唔係想搵個AI取代手巴coding
我就真係唔明hr會諗乜 先自學做住一年先, thanks
Classic asp 係咪姐係連.net framework 都無用緊?
無錯 入職時就知瀨野
又真係舊左小小
就算你話要轉行net core 真係大revamp
腦波
試下唔好提啲手巴無既野
big4 個d係 high level 由個system睇risk多

應該唔會落手落腳去搵個risk出黎
政府大把呢d舊野main
Eye tracking
迫科有pen test team架
多數都係 advisory啦
再講多次 讀science真係前路茫茫
Aspx已經夠曬落後,Asp更加狗也不屌,但竟然有19kBtw學都學Java.net人工低人一等。
自己依家要main 果個已經係asp.net webform + ajax 已經覺得好舊
不過無野做番工都係開自己project 做

幾年前做政府project 都係webform + soap api
我main緊個.net web api加個react 做frontend. Api竟然全部用sql command.我嬲嬲地係新開果d module搭翻個entity framework
唔做唔錯
我果個都係sqlcommand 連oracle
無咩都唔郁佢 有咩留番比vendor revamp
冇記錯如果vs直接right click add item ado.net就得?最多nuget ef
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞