IT討論區(88) 個個腦細都想蔗渣價錢燒鵝味道

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
你唔講埋人地晏晝四點先起身出門口
lala firm左?
梳洗成粒鐘
想問 lala搬office既話 咁係咪lala move左
如果佢地用返lalamove搬野既話 咁係咪lalamove lalamove左
賴床20分鐘
沖涼刷牙20分鐘
吹頭姿整15分鐘

不過未必要一個鐘返到去 可能可以八點半出門口
Nah 但我預咗轉
即係有另一間?
問下20 fg識 java spring, hibernate, c# (not .net application), js, reactjs, nodejs, ajax, json, 想main web, 可以叫價幾多
識唔識microtask/macrotask
唔係 係我一定會辭職 爭在幾時
有用過喺project, 唔知算唔算識
17k
damn 有乜野tech可以值錢少少
fg就識spring 又react好羨慕
咁小?
問題唔係咩tech值錢
問題係我問你識唔識microtask/macrotask 就好似問你識唔識big O咁 你答我用過係project到...
然後仲要話識json...
可以估到你唔識present自己 甚至係搞唔清楚個big picture
咁既話17k web算高
乜都唔識人工最高
每識一樣扣一千
好似係
如果你講嘅嘢係有Proj支持我會建議叫23-25,疫情價你猴急嘅話可以20。
解決方法係
1. 首先諗下自己學既野 咩大咩細 咩輕咩重 梳理返個脈絡 揀重要既野去present 雞毛鴨蒜就唔好提
2. 諗下點present自己
好高深,咁佢其他skills都係skill呀
我而家無其他candidate咩...
不如話係自己整過website from scratch,都唔可以叫識,當我無問
Not a skill if you can’t present it
咁既話 你present自己既project好過你成堆buzzword堆埋去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞