IT討論區(88) 個個腦細都想蔗渣價錢燒鵝味道

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
即係 ios>android>hybrid?
真定假,我做start up鐵甲萬能俠上邊呢埋得test果堆唔識之外都識但人工唔過20k
你嚴重underpay
笑死,請埋啲9唔搭8既人
跳啦
結果有次佢去support弱智HR
HR都覺佢係弱智叫IT唔好過佢probation
試下作紅歌
係 但要睇路 因為 Opening 係倒轉嘅 Order 想安全就學曬 iOS Android native,原因唔係可以 Fill 到兩邊,而係通常再上做 Mobile lead 通常都想搵兩邊有經嘅,呢啲開兩條 Native team 嘅公司做到 Lead 應該有 6x 7x
比佢過 等HR自己食死貓
教琴教音樂 上門補習 發掘到有錢人客源的話包佢月入6位數
佢有埋教育文憑
但冇學校請
佢學歷屌打所有IT部的IT狗
但做野勁弱智
搵間靚工廈 租個單位扮studio
我fg咋 就做夠一年最顛試個公司接個速食pj,臨release product 之前連續一星期做到12點同佢埋尾 每日起身就係做野訓教,希望黎緊加人工多啲
1. Test 好重要
2. 你幾年經先?
跳啦
佢柒到嚇走啲客
請個靚女經理人 大學生5k就得
佢自己就可以解釋做藝術家脾氣
咁做夠一年就可以開始跳 叫 30 絕對無難度
個樣生到好藝術家脾氣
test我都係多數自己黎咋,snapshot test係咪類似用vm snapshot 再recall 返個snapshot ?至於test api 我用開postman慢慢試咋 黎緊想學mocha做test
自己test完再pull requests 俾sa再test成個flow,通常係咁
同羊巴一樣學歷mama地,我成日好驚轉出去比人睇到學歷笑鳩我咁有自信
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞