IT討論區(88) 個個腦細都想蔗渣價錢燒鵝味道

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
噢屌 我錯了 原來係要ug既

Nonju ug skip first 2yr啦
我連 HD 都冇報唔到
睇好你 行Code4Food條路
有份參與富途個 App 應該都有啲牙力
我唔係做金融過wo。HFT唔係好關我事,FFT可能近磅少少。
I mean kernel programming bor 唔係咩
所以話 到底HFT同kernel programming 有咩關係
牛牛個app真係好屈機
運氣,話黎就黎
正式kernel development未做過,不過工作上有時要睇下kernel source code。試過要debug一個boot唔起嘅Linux kernel,但我fix個bug唔係響kernel到。 又試過無source code情況下debug一個closed source kernel嘅kernel panic。
成個星期啦,點樣唔灰
kernel programming因為要:

optimize個network stack?
用FPGA做accelerator,要寫個kernel driver?

利申:唔識HFT,FFT都唔係好識,TFT就知。上面9up。
係 雖則紅底 但 UXUI 有 7/10
大陸既ui水平真係好過香港

香港好多apps ui真係同windows年代一樣
你哋啲 Level 好 Low 囉
絕對唔認同 係富途做得好啫 大部分大陸 UI 係 EyeRape
要睇番個FPGA嘅API同resource management點做。有D野俾kernel管理會方便D。如果下下expose晒memory mapped I/O 去user space,第二時改hardware會好難。另外如果粒FPGA夠大可以partition俾唔同process用咁最好都係經kernel管理。
我都有用牛牛app 係幾好用
不過如果係香港地做
d老細會篤2個人搞店
仲要2個月內交貨 ios+android
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞