CNN總部突遭大批示威者圍攻

437 回覆
546 Like 13 Dislike
積怨嚟
黑人族群受嘅制度暴力同埋警暴問題唔係一單半單
而係幾十年嚟都無解決過
今次黑警殺人只係導火線引爆對system嘅反抗
撞正武肺搞到個個nothing to lose就更加一呼百應,根本完美風暴
真係諗唔透,不過當花生吓
唔該哂
冇錯,唔單止連登,係成個香港都係。大部份嘅人根本唔care民主自由,重點放咗係反共手上。咁樣嘅思想模式他日必定會成為下一個新加坡,有票投都變到好似獨裁咁

香港嘅民族精神其實係功利主義。公義、民主、自由?是旦啦,唔好影響到我嘅目的就得。
串埋侵呢條tweet仲唔明?
民主黨州份
黑警專蝦黑人
CNN偏向民主黨同黑警
民主黨唔聽侵指示嚴格執行社交限制
黑警殺人
民眾示威反黑警反CNN
侵順手抽水2020 vote them out

即係而家示威果班,未必反侵,只係反黑警
因為共和黨人不嬲都想拆CNN HQ

[ 港獨強心針 ] 用15分鐘來認清香港最強力盟友USA : 國際反共形勢大好,咪撚再灰!!!
https://lih.kg/2041520

有無冰賣?
依單嘅起因關陳同佳咩事
要睇定啲
中共指責人最多果樣野就係佢最常做既野
唔好講咁嘅野係到解釋啦
會激嬲美國白人政治精英唔幫香港
方向報記者都被POPO搞,咁我地咪一樣會搞鳩方向報

人地嘅仇恨唔係因為今次一件事而起,係咁多年都憎

呢啲真係耐人尋味
希望有其他巴打熟既會答到

好肯定的是
如果呢件事情繼續發酵
就唔只係關政黨衝突種或者種族歧視問題咁簡單
有機會激化美國其他矛盾
希望美國政府快啲改革警隊
我自己對美國人民幾有信心
左膠請面對
手足
諗起立法會個單
三個立法會主席既掛畫
拆剩曾鈺成
香港人俾人搞到咁都可以咁冷靜思考
手足
肯定收左支那人錢
btw拉去支那度既應該全部block得
班差佬幾撚有善
香港個班一拉即打
只可以話一小部分差佬做得差引發大亂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞