CNN總部突遭大批示威者圍攻

437 回覆
546 Like 13 Dislike
無錯,撐邊面都會得罪另一面,但我哋係要兩邊都支持我哋,所以收嗲最好

如果咁得閒就去多謝trump算
咁仲多謝trump做乜
小心五毛扮香港人煽風點火
今日學到好多野呀,sir
fake news大本營比圍 今次單野其實你話冇支共係後面撥火我都唔信

仲要成班五毛左膠用呢單野反侵想spin走香港關係法 cls
我覺得唔應該亂介入其他人嘅事
認清自己嘅目標先好行

以下純屬個人意見 只係想講兩句廢話
才疏學淺 Sor for 1999

出自巴哈場外

兩單嘢本身同樣係出於社會問題
但係行為嘅本質唔同

當政府冇做嘢 你可以示威到佢肯做為止
由最初遊行開始不斷升級係正常
政府依舊冇回應市民 冇做到市民期望嘅事
示威演變成暴力衝突係可以理解
(請注意係理解)

如果政府有做到後續處理
你可以批評政府處理不當 或者係要求佢做好啲
正至符合市民期望
未必會合符所有人嘅訴求 但最起碼要做到最低要求
過程中冇必要升級為暴力衝擊(前題係政府有做嘢的話)

有明確目標而手法正當嘅示威叫公民權
冇目標又亂攻擊嘅先叫犯罪

香港人搞到今時今日係因為政府冇聽市民聲音
係都要夾硬黎 暴力衝擊係正常

而家美國嗰班衝擊嘅早就偏離最初嘅目標
係純粹發洩嘅暴力行為
公義就係公義,唔應該因為咩內政唔內政而唔敢講
紐約捉緊鬼呀
話有堆人纜左白紗喺手係狗咁喎
如果喺香港 一早開咗槍啦

仲話要告跪頸警察三級謀殺

我哋香港警察點開車撞點開槍都冇事

美國警察
港版612?
外國勢力干預
比張綠卡呀爽叫佢去美國講番同一樣既對白就得啦
對班Dem黎講反侵已經係信仰黎
咩都係侵錯
而家打CNN係等於打now tv 而唔係TVB
香港人就出少句聲,見到有疑似香港人亂講野就humble啲幫佢兜下

所以外國人就算受過警暴好多都會話外國警察暴力係有必要
因為外國D示威嘅程度同香港差好撚遠 外國呢D係真係周街打人地D野
香港咁耐以黎都咁克制嘅示威真係係國際間係好少見 都係我地有力爭取國際支持嘅本錢
cnn=tvb
Now tv都係共
蘋果日報比喻較正確
收皮啦曱甴
真係唔明
等於唔可能去搞港台Nowtv
支那唔可能冇參與
今鋪兩邊都有錯, 各打五十大板好唔好?

會幫就係會幫呢句野, 同條女會受溝就係會受溝一樣, 都係廢話
係咁呢個世界唔洗有外交唔洗有PR喇係咪?
覺得做人唔洗有公關呢d真係小朋友諗法
真係睇唔撚透
不過美國果d示威好多時都包埋搶劫又盛咁
手足唔好亂咁介入
梗係唔係,大把Dem撚已經所有野都係反侵行自,唔會用腦思考
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞