CNN總部突遭大批示威者圍攻

437 回覆
546 Like 13 Dislike

CNN記者阿方索三世(Fernando Alfonso III)在推特上PO出影片,亞特蘭大總部外頭聚集大批示威民眾,斗大的「CNN」招牌上被人塗鴉、噴字,一旁更有數人丟擲石塊、硬物將玻璃砸碎,玻璃碎裂後還高興地手舞足蹈,但當下並沒有人闖入大樓內。警方獲報後派出鎮暴部隊前往,與抗議人士對峙,警車甚至遭砸毀。

佛洛伊德之死引發的示威抗議從事發地明尼蘇達明尼亞波里斯向外擴散,縱火、破壞建物和搶劫事件屢傳,美國總統川普昨日揚言將派軍隊鎮壓「暴徒」。

令外界疑惑的是,CNN被視為反川,立場偏左的新聞媒體,昨日還發生旗下非裔記者在現場連線時,直接在鏡頭前遭白人警察逮捕的爭議情形,似乎沒有在這場種族爭議之中成為目標的理由。

https://twitter.com/fernalfonso/status/1266512702958112768
https://twitter.com/Kigby_Intel/status/1266543981103546369?s=20
Trump爹做乜話班手足係暴徒
令外界疑惑的是,CNN被視為反川,立場偏左的新聞媒體,昨日還發生旗下非裔記者在現場連線時,直接在鏡頭前遭白人警察逮捕的爭議情形,似乎沒有在這場種族爭議之中成為目標的理由。

我都睇唔透
支那人黎
似係共狗想搞亂美國
我勸香港人對於美國最近嘅騷亂最好唔好亂表態
已經好多人話美國應該顧掂自己先好搞中國/香港
除非你想自己單挑北京
Cnn自己記者都比人拉左唔知佢地想點
共狗借啲意,再入trump數話佢煽動支持者做囉
黑人問號
好大機會係支那放fake news引人去攻
收撚左支國錢搞事
輸民意 唔好再做
5毛得返呢個話題洗版
似係中共俾錢黑人倒亂
侵都質疑cnn
建議樓主pin
CNN反侵喎
似共狗係度放流料引人去攻
外國d示威唔似香港咁克制
有唔少都可能真係純粹想破壞
乘機去掟下野燒下野搶下野咁
LA Riot都係咁
唔理三七廿一搶左燒左先算
希望遲d可以查下係咪真係有中共網軍煽動

而家中國或成最大贏家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞