CNN總部突遭大批示威者圍攻

437 回覆
546 Like 13 Dislike
有無police precinct 係入面就唔知,不過個HQ係入面係一定係Fake
晒氣啦 又諗起連登人叫人唔好支持加泰獨立
我覺得所有人都要諗下自己係反共定真係想爭取自由 因為advocate自由公義嘅人係唔會因為咩驚激嬲美國而叫人收聲 如果只係反共當然可以好功利咁做任何佢覺得反到嘅野
會員編號9萬幾都唔知9錢1心係5毛?
墨西哥旗?
到最後好可能就係兩邊都覺得冇肉食唔理我地
支持攻打埋支那使館
Up乜春
唔會係收左支共錢
收左支共錢佢地應該去燒fox而唔係燒cnn

而家班nigga係自己柒左
因為佢地真係鳩黎 減弱緊自己支持度
反而幫左侵侵證明佢地原來真暴徒黎
但係CNN都係親民主黨
親民主黨嘅差佬拉親民主黨嘅CNN記者
結果點解會係激發共和黨人去拆CNN總部
仲要死嗰個係黑人
拉嗰個係非裔
minnesota示威嗰班係黑人
atalenta拆CNN總部嗰班都係黑人
成件事無論係種族歧視定政黨衝突都釐清唔到
燒車,
佢哋邏輯係咪有問題,我好多黑人問號

黑人被白人警察跪頸,cnn黑人記者被白人警察逮捕,唔係應該要去搵警察算帳,點解會去圍cnn
跟本要咁做,唔好插手,只可以connect 警暴問題上,唔應該比其他意見。
但見到唔少on9連登仔仲話光復美國 支持示威者 屌9美警。美國示威者已經超出左原本目標,任何商店都破壞放火,又搶劫野,又搞cnn,美警當然放tg啦。而我地示威目標一直都清楚,唔會搞其他目標。
唔係好明,有冇人解釋下
push
見到有一兩個人話係因為cnn原本叫protest
之後轉咗字眼做riot
有待證實
美國明尼阿波利斯,因黑人被黑警跪頸致死,示威行動一浪接一浪,抗議警方處理手法,要為死者討回公道。

焚燒建築物以外,有示威者伺機闖入超市大肆搶掠。

香港示威者是怎樣的?拿飲品會放低錢而不叫後數,有強國人襯商店被打破衝進去偷東西,示威者把他紮起私了。大好機會,偏偏不偷不搶,因為我們的訴求不是這樣。

他們為了死去的George Floyd激進示威,我們僅為了周梓樂陳彥霖低頭悼念,諷刺地,警方驅散的力道相差無幾。

藍絲們,不必以為自己找到子彈笑談美國如何亂,一來我們從不否認別的國家也有黑警,二來市長是鼓勵人民抗議,總統則已下令聯邦調查局徹查事件,你看看林鄭與炳強,除了開口閉口專業克制和勒令警員放幾天假,還做過甚麼?
個人覺得表態可以,但要用一d唔好太強烈既字眼
咩叫現嫁
人地幾日內炒左個黑警, 落埋charge告三級謀殺
咁都唔夠公義?
一邊就侵仔出聲叫收手
一邊就"抗爭者"諗住繼續玩落去
你覺得撐邊面先係"公義"?或者點做先係"公義"?

我覺得話要撐既人好多都未攪清楚點解要撐, 甚至自己撐緊邊一面
總之求其打句自己係撐"公義"就算
呢種咩唔好亂講野得罪美國嘅觀點都幾荒謬tbh
美國「幫香港」為左咩 咁梗係要搞鳩中國啦 會唔會因為你呢班微不足道嘅連登仔上網up兩句人地示威點樣就話「屌香港人都唔乖 唔打鳩中國lu」
過左911美國到依家都仲同沙特係盟友啦 點解呀 因為沙特好撚民主自由尊重人權好尊重美國呀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞