[長文]今日俾公司通知過唔到試用期 但要我無尊嚴地走

349 回覆
73 Like 573 Dislike
公司唔太請junior
成條team全部老屎怱 幾十年經驗 本身諗住努力追下會追到
樓主經驗淺。。。。

老海鮮唔會再理人點睇

工作表現係自已表現出黎,包括你走既時候禮數如何
所以擺咁多野係公司把撚我永遠得隻杯係私伙野
正解
樓主應該係夾親手指會叫媽咪既人

我公司炒人 機都鎖埋 位都唔比返
過兩日有人pack好一箱比你攞走
介唔介意講下邊間公司咁閪?
好小事啫
其實就算你咁樣走
過多一兩個星期已經冇人記得啦

你靜靜地走你估人地就唔知你過唔到試用期咩
人地點睇你 係建立於你平時工作對人處事
做得好既 俾人炒同事都會覺得可惜
做得差既 留低一樣俾同事指指點點
人夾人架啫,上面有個巴打講得好好,叫你正門走係要你抬頭挺胸走出去。
洗唔洗咁絕啊不過 此處不留人,自有留人處
唔好氣餒呀 樓主

我返咗8年嘅工
到我走嗰日淨係有一個口罩盒size嘅嘢拎走
私人物品從來唔會拎返公司
盒入面得私伙文具
樓主唔使太介意 其實正常來講無咩人會留意 況且極其量只係同事一場 好快就會唔記得架喇

我覺得對你算好好
一路出門口,經過啲同事
大大聲講,高層話公司生意唔好要大裁員
我新入職幾個月搵過份好閒,各位同事小心呀
尊嚴值幾錢?

有尊嚴係咪可以紮快啲?
我以前個經理,朝早返工凳都未坐暖就俾人炒要即走望住佢都覺得可憐
唔好介意 其實好閒 你d同事wfc
其實好小事 我番左幾年都一樣俾人炒
上司 個個同事仲問我點解俾人炒
咪又係咁 打工者 之後咪又有幾個offer
仲有人工加 我不知幾開心
係你擺自己個尊嚴太高者,呢啲事根本就小到不值一提,其他人睇完一眼都冇左件事啦
文具都用公司啦喂
外資定港企
有人試過被炒報警備案
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞