【4月】《數碼暴龍:》 (11) LAST EVOLUTION絆 上映中

1001 回覆
22 Like 2 Dislike
點解啲安排可以咁差
愉城係咪首周冇上 所以而加先黎散埋首周
但咁樣好撚唔公平 有人用2張2周換一張首周
respect 光通巴
由開場聽到首歌就開始標眼淚,跟住有啲位又喊,差唔多流淚流到完場
尤其係臨尾亞古獸話太一大個仔,啲眼淚標得仲勁。唯有用02結局安慰自己
等我搭車過去望下仲有冇派
對上一次有呢個feel係保全叔:大雄 我真係要走啦
睇完搵返細個玩個部封左塵既暴龍機
入左電都無反應
好似石化左咁
因為日本唔受嘛,光巴都話日本票房仆仆地
都冇得你沖,呢個殼amazon貴到仆街
睇完喊到仆街但感覺無美美甩帽起歌果下咁深刻
成萬yen真係搞唔掂
你張圖邊度嚟?新映啲特典/贈品一定有落「新映影片榮譽發行」架喎
其實我覺得出完字幕可以加個彩蛋
例如畫面出現戲院散場,一個戴黃色護目鏡拎住D-Ark暴龍機既青年行出戲院
暗示下集係03
好想搵
大和入數碼世界野爭扎段音樂
同最尾奧米加嘅brave heart
東映都冇諗住做03
90後老屎忽睇完有幾樣野想講
1. 明明講到最後一戰最終boss都集唔齊8個細路一齊打,明明tri個個都變到究極體點解班友仔仲會用仙人掌獸同海獅獸
2. 阿空由頭自閉到完場都冇人理過佢,大和就咁一句每個人都有自己苦衷唔係好解得通。到最後少左阿空同比丘獸都好似冇人發現咁
3. 同拍檔分開其實01最終回同tri都經歷過,所以黎到第三次自己感受冇話好深刻
4. 同樣地同拍檔分開應該係每個長大成人嘅主角都要面對嘅問題,感覺上電影版太過側重話講太一同大和。作為老屎忽會想睇晒八個人嘅成長
阿空部機石化左啦
但比丘獸好似仲係度
所以話編劇咁安排係好可惜
搞到最終章都唔齊腳

另外觀眾上帝視角就知比丘獸消失左姐
太一佢地suppose係唔知
但都好似冇人發現少左個人咁
本來想就話04被遺棄
點知原來係壓軸
我睇到開頭個20週年logo已經起雞皮
再睇埋呢幕真係
係咪因為已經代入左每個人都有野做,都唔得閒理,一開頭大和都話其他人都有唔同既生活,冇資格話佢地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞