養貓說明書(想領養貓嘅可以入嚟睇睇)

206 回覆
336 Like 5 Dislike

幾個月
做到人都癲
洗砂盆 洗佢屎忽 洗食具 抹佢會去既地方 拖地
日日loop
真日諗住高溫蒸氣蒸哂成間屋

聽聞中過既貓,腸都會特別弱,每餐加益生菌夠唔夠?
定有其他 supplement 可以介紹?

所以點解話好難斷尾 一鬆懈又loop過

腸方面我覺得有影響,以前食肉醬無事而定食完唔係嘔就爛屎,剩係可以食thrive
除左益生菌,另外再俾牛磺酸,驚佢吸收唔足夠,同埋睇左呢個post講增加貓抵抗力,買左維他命C

我search下你隻維他命先
醫生要主人keep住一個禮拜打支b12維他命 打4支 唔知係咪都係增加抵抗力呢 我唔記得

你有無諗過轉生肉糧
我上網睇好多人一轉左, 梨形蟲就好返
滴蟲唔知work唔work
[
我search下你隻維他命先
醫生要主人keep住一個禮拜打支b12維他命 打4支 唔知係咪都係增加抵抗力呢 我唔記得

你有無諗過轉生肉糧
我上網睇好多人一轉左, 梨形蟲就好返
滴蟲唔知work唔work

買左呢隻生肉糧 有好消息再匯報
乾糧黎講PRO PLAN算唔算好?

所以under Purina 嘅都咪食
Mon petit
Friskies
Purina One
Pro plan
Beyond
Cat chow
Fancy Feast

Mon petit點解唔好?會買佢啲罐

VE改咗formula打開有浸唔識形容嘅香味,完全唔似雞,我隻貓食開都要幾日先適應到 脫水糧嚟講Stella,NV同Northwest比較易接受

VE改咗formula打開有浸唔識形容嘅香味,完全唔似雞,我隻貓食開都要幾日先適應到 脫水糧嚟講Stella,NV同Northwest比較易接受

因為你講嗰啲都加左奇怪supplements 所以無考慮 明明生肉原意就係無添加,如果要加點解唔食番罐頭平啲

因為under Purina
share大部分原材料,同埋旗下牌子好多成分都差,mon petit 我只當係貴價friskies

同埋佢係出口日本,你知日本罐又叫味精魚罐,本身又唔係主食罐,無咩誘因要食,當junk food嘅話一個月一兩次無咩所謂
留名
想問natural balance 室內室方呢隻糧好唔好?

12oz一隻貓食到幾耐好貴

有興趣試Stella同NV
一隻3kg貓可以食幾耐?

利申:貓食primal

因為under Purina
share大部分原材料,同埋旗下牌子好多成分都差,mon petit 我只當係貴價friskies

同埋佢係出口日本,你知日本罐又叫味精魚罐,本身又唔係主食罐,無咩誘因要食,當junk food嘅話一個月一兩次無咩所謂

明白
巴打有冇咩罐介紹
乾糧黎講PRO PLAN算唔算好?

所以under Purina 嘅都咪食
Mon petit
Friskies
Purina One
Pro plan
Beyond
Cat chow
Fancy Feast

唔該絲打
其中一個主人食左幾年pro plan
睇黎我都要盡快搵第二隻糧俾佢地
佢仲要食左好多年偉嘉濕糧
今次有排搞

因為你講嗰啲都加左奇怪supplements 所以無考慮 明明生肉原意就係無添加,如果要加點解唔食番罐頭平啲

咁祝你好運,VE接受程度低啲,希望你家小姐們會食

你預一包食一個禮拜度,如果你隻係未成年貓要食多20-25%

一個月千幾
不過計返全濕糧都差唔多

一個月千幾
不過計返全濕糧都差唔多

但我2隻都係千5蚊內搞掂 (只計糧)

一個月千幾
不過計返全濕糧都差唔多

你咩牌子生肉糧?
加左人工心郁郁想轉生肉
梨形蟲條仆街搞到我日日放工做唔停
主人食藥沖涼又辛苦 想轉左佢一了百了
雖然治標唔治本。。
Lm

一個月千幾
不過計返全濕糧都差唔多

你咩牌子生肉糧?
加左人工心郁郁想轉生肉
雖然治標唔治本。。

你隻貓幾大?幼貓食個份糧會多d
我2隻貓食primal, 生肉糧 同 脫水生肉糧都有食

一個月千幾
不過計返全濕糧都差唔多

你咩牌子生肉糧?
加左人工心郁郁想轉生肉
雖然治標唔治本。。

你隻貓幾大?幼貓食個份糧會多d
我2隻貓食primal, 生肉糧 同 脫水生肉糧都有食

五個月
想試脫水生肉先
你點由乾糧轉脫水?
如果一餐罐一餐脫水o唔ok?
諗住佢再屙爛+血 就試轉脫水啦
兩隻主人黎左屋企第三日都仲係好怕人
有一隻可以摸摸但會縮,一隻就唔會縮。
頭兩日有一隻仲唔肯食野,之後用手喂就肯食。
有試過開度籠門,佢地會出黎,但係見到少少動靜就呢埋。
夜晚熄曬燈就係咁叫,但係就肯自己食野飲水去廁所同跳黎跳去。
點樣可以同佢地快啲熟同增進感情 等佢地唔再驚
想問natural balance 室內室方呢隻糧好唔好?

同問
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞