脫髮 救髮 植髮 紋髮 織髮 用藥買藥謬誤討論 暨 你問我答 18

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
個人認為如果甩到控制到既話生髮水係有d 作用 如果keep 住甩生髮水只會加快甩
係體內dht 作事 搞到甩所以食保記先最有用
事實上,95%的男士脫髮是受遺傳影響,我們頭皮上不同位置的毛囊對男性荷爾蒙Dihydrotestosterone(DHT)有不同程度的反應,DHT會加速頭髮的生長週期,使頭髮脫落。遺傳會使前額及頭頂的頭髮毛囊較易受DHT影響,而位於後枕的頭髮則較少受影響,所以後枕較少出現禿髮。

所以雄禿都係植髮啦無得救 仆街垃圾基因害鳩人
啱啱先訂咗kirkland, 唔知搽唔搽好了
搽頭頂都得既 前額越甩越勁 因為前額dht 係最旺盛所以甩得勁先
就係想搽額角
本身好有衝勁搽,而家有啲淆底
有無人知食+搽幾耐會有明顯效果 而家巳經兩個月都無咩起色

仲有冇得救?係咪雄禿,直接食保康絲,邊到有賣?
有無巴絲試過活髮社??
廿幾歲,甩到地中海咁🤦🏻‍♂️
睇過下啲成份都係鋸棕櫚啲FD,無咩特別。
我用過alpecin九個月至一年左右 (唔太記得)
對我嚟講無用

廿頭去植髮建唔建議? 甩撚到灰機 m 額應該去到第三期
植髮如果植一千條以内幾$到?
廿頭食下藥先啦
食左年幾 前額惡化得好快
點解前額d 頭髮無啦啦會自己甩幾條落黎?係左右2邊多 真係控制唔到?
3字頭額角越嚟越後
食藥定直接植髮
雄禿 點搞 已經睇到稀疏加m額
可以對比下以前同現在有冇變,對比下頭頂前額同兩側後腦嘅頭髮。
你可以定期影相記錄下。

一日甩一百條以內都係正常。
頭髮變幼就係脫髮先兆。
至於斷髮應該同脫髮無咩關係嘅,頭髮本身係死細胞無生命,你電到佢乾旱斷裂姐我諗。毛囊先係有生命嘅細胞。
其實食咗藥你都盡咗力架啦我都唔知點安慰你好。
只能話盡咗力就聽天由命啦,間中做下運動,努力揾錢FOR將來新科技

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞