脫髮 救髮 植髮 紋髮 織髮 用藥買藥謬誤討論 暨 你問我答 18

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
你好 想問關於韓保既野
能否加我tg:https://t.me/jlopq
謝謝
先25歲 有幾嚴重既m字 , 同埋前便有一個位見頭髮冇左頭髮 想做一次詳細檢查睇下洗唔洗食藥.....

有冇巴打可以介紹一個好,收費合理既皮膚科醫生 有人介紹楊志強 佢得唔得
http://www.dhiunion.com/dhi_tc_chi/tech.php
有冇人知仁安既植髮中心係咪一定要植髮先做檢查 就咁門診得唔得 ..........
我想睇下醫生建唔建議我開始食保記
有無人試過頭頂有一粒粒硬同厚嘅頭皮,唔掂佢無事,但抓佢會甩出嚟?
有冇巴打可以賣一枝minoxidil 比我 ? 感激不盡

https://t.me/asjdjdjdkddo[/quote]

間藥廠當年玩到phase 1定唔知phase 2就唔再研究
揾下頭痕成因先,
太油?太乾?敏感?
頭皮敏感?
check 過,似係脂漏性頭皮啲症狀
明明之前淨係頭皮屑多同痕,用咗ketoconazole 洗頭水後反而會有一粒粒厚頭皮
頭髮真係煩惱多
想問下我呢半年每次洗頭甩10-2x條頭髮,最初以為無事,但慢慢開始發現一直都無停過甩,連吹頭都甩10條內,訓醒枕頭搵到有幾條,最後我面對現實日日照鏡同了解下自己,發現自己真係前陰疏咗,愈來愈m又薄咗,頭髮又無以前咁厚咁粗好大壓力搞到,我廿頭 明明由細到大都比人話自己啲頭髮又多又厚又粗搞到依家日日都好唔開心,返返下工又留意到自己甩幾條咁 唉我唯一做得唔好嘅係 呢2-3年內 平均3-4個月電一次頭髮我爸m字額,老母果邊啲男嘅就地中海有無影響我依家應該點好,係咪要趁早睇咗醫生先日日都好唔開心
補充返先:最近驚甩頭髮所以停咗無再電頭髮
ching
我同你一模一樣,都係呀媽話我頭髮甩多咗,一開頭我唔信,跟住留意吓,發覺真係額甩緊,每日都好鬼緊張同擔心
不過最主要係要接受自己係雄禿,跟住搵藥醫
我而家已經搽緊野,同食緊saw palmetto, 睇吓如何,唔得就食保嚕
但我想知係咪要睇一睇醫生去確認下先
我諗你要問自己,如果醫生睇完話無野你係咪會無所謂先?如果唔係,睇唔睇醫生其實無分別,因為你都知道自己咩事。
M 額,頭髮稀疏,其實都係雄禿啦,早啲接受現實啦巴打
兩邊剷青位同後面生紅點 搞左好耐都唔好
唔好用有藥性嗰啲, 會復發, 同埋治標不治本

天生頭髮多少同雄禿未必有直接關係嘅
睇完醫生我都係揀搽住藥水先,唉,都幾灰
ching, 點解唔食藥,藥對頂係好有效㗎喎
我唔係圖入面嘅巴打,因為第一次見醫生,都想試吓用藥水先,不過我諗都冇咩效,下次見都應該要食藥,你地去開邊到買保記,定都係去返醫生到配?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞