脫髮 救髮 植髮 紋髮 織髮 用藥買藥謬誤討論 暨 你問我答 18

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
師兄意思係愈脫愈多?
有冇邊隻防脫推介?
食左年半保記都無乜分別係咪代表無效?
本身無乜脫髮 係髮旋位稀疏 見到頭皮
呀爸呀媽家族無脫髮問題
企我同呀哥都有髮旋稀疏問題
但佢食左幾年保記 好似真係好左
但自己食左年半都無乜分別咁
之前無追post 醫生又無同我講 用左Minoxidil之後開始勁甩 嚇到我停左
而家應該繼續用 定係停哂佢好有無過來人分享下
頭痕同頭油問題好嚴重
睇咗醫生話係脂溢性頭皮炎
係咪淨係用醫生嘅洗頭水就已經夠?
如果出去啲護髮公司度做下頭皮療程有冇用?

有冇人試過呢隻?
食左藥一年都好似冇效果 頭頂都嚴重左 向上禿緊
先廿頭唔想咁快有事

出面for稀疏洗頭水 有冇用?
唔好去做頭皮療程
會越做越嚴重

用醫生個隻洗頭水就夠了
話說今日睇咗份驗血報告,佢話我冇雄禿,可能係溢脂性脫髮,俾咗洗頭水同維他命我,但佢又係咁強調唔想我得20歲就食保,咁即係食保既話有冇效?
成份?
無知一問 驗血有得知 係咪有雄禿基因?
咁政府抽血個d 係咪都可以知?
驗血驗咩?

保記始終搞亂你身體荷爾蒙平衡,而且一食食一世。
而保記比較大型嘅追蹤research都係去到十年,食十年後嘅世界無好多數據。
雖然目前無咩關於食廿年嘅大事發生,但個醫生比較保守又見你唔嚴重嘅話咪叫你唔好咁早食。
有得睇甲狀腺同雄性激素有冇異常
政府好似冇
驗甲狀腺同雄性激素同一大堆嘢
唉 如果用洗頭水同食維他命冇用真係諗唔到其他方法,除咗植髮
介唔介意影下個髮線or 轉位 加密上黎幫你睇下 雄禿好易知
雄激素無異常唔一定無雄禿
如果你毛囊對DHT好敏感,正常雄激素水平都會禿。
雄禿都係靠估架啦…
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞