SNOW PIERCER 雪國列車(劇版) 第一季

400 回覆
11 Like 18 Dislike
俾最後兩集既緊湊攪到又想睇第二季
本身仲諗住捱埋個結局就算
由佢鏟波口咪算
大車d人唔理佢,W先生都係死架啦
你話個畫面全部囉晒槍威脅人都有d說服力
其實架車出現問題時 Melanie 同engine 佬救番架車
都平息左third class 人. 不過黑鬼出番黎又攪番起.
黑鬼對管理好唔惦, 都係比番Melanie管好過
一咬住個尾就入侵到, 大車D科技應該勁D
prototype應該高科技好多,不過扭力唔夠大先轉用呢家個架
社會縮影嚟,melanie 管理方法係用 wilford 作為精神領袖,利用每一個階層去互相制衡,低級想盡辦法升級而點保住自己唔被 downgrade。本來都run 得順,啲人都願意做豬,但係LJ 個單野卻令第二同第三級人產生一種危機感,原來佢地所崇拜嘅野可以一為一小撮人,甚至一個人嘅私心而被 overwrite。

melanie 管得好?完全覺得,佢到最後都放手,因為 first class 嘅失衡,folger 嘅一家,commander grey 等等都係佢一手間接培養出嚟
你一定未睇過高堡奇人。主題一流,講故事9流。
呢套嘢啲支線悶到嘔,但又想睇主線點推進,焗住睇落去
真 但民主都係行唔通,特別係末世果時
N記有 套 絕夜逢生咁, 講架飛機要不斷飛 避開太陽唔係會死,d乘客屌9機師 自己渣晒主意飛邊 ,要求民主

但係明明機師依方面係最專業,有時民主唔係大晒
其實唔明點解黑人唔行後多一卡 係載著tail監犯同中卡連接位再分開
咁咪救到成卡監犯 唔知大家明唔明我講乜
明白
認真答:可以話一定要果卡至可以分。
更加認真答係:果個黑人勁蠢。

而反正第二季班友(阿婆個聖地牙哥)實出番嚟屌爆黑人!(班友9成俾大車救左).
你個解釋都可以既
不過又突然令我諗起一個問題
今集最尾佢地將最後一卡分開咪唔會比後車食住
劇情需要
(你當佢計好數 一定要果卡 分得到 + 博得埋啦)
架車有9百幾卡 鏡頭一轉已經車頭去左車尾
新果架車係咪得幾十卡?
好似得40卡 , 女主角個女似東南亞人, 明明細個係得意鬼妹樣
你都啱
不過一定要早做,要俾大車咬住之前。
而且部大車變形金剛咁,一陣伸隻機械手出嚟打走個尾卡再追都得。
然後就梗係破壞路軌啦!但恐防大車又會即刻自動用納米機械整條新路軌又或者大車根本可以唔用路軌。

其實我想話,大車玩盡佢遙控停你部車都得。總有個講法OK。
咁現實世界嘅火車都係咁嘅

利申:鐵膠
畀我揸就等佢差唔多到嗰陣一嘢e brake,齊齊撞爛couple,睇你仲點cup車
咁d油點解決
你睇套劇就知 好好睇
睇左頭兩集有啲悶
幾刺激喎
得6集姐好快睇完
第二集應該會爛

佢第一季其實都幾多野未解釋
太多伏線報到第二季如果唔解化我覺得會好快爛尾

好似以前LOST / HEROES 咁, 勁撚多伏線, 伏撚埋自己, 吹得太遠
變左自打咀巴同埋觀眾唔知你想點

ANYWAY
拍好左第二季? 但係咪未出街?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞