SNOW PIERCER 雪國列車(劇版) 第一季

400 回覆
11 Like 18 Dislike
第二季已經拍好
會唔會keep住每個星期播?
其實後半套幾好睇,但開頭單homicide case真係嚇走人
應該會 第二季美國都係喺TNT台播
Netflix只可以跟佢sehulde一星期一集咁播
第二第三集真係好趕客
第一次睇劇係覺得setting 好吸引 但劇情好鬼悶
下 咁連落部戲到
最尾2集好睇 但仲未明分開車廂個位
將架車分成前 中 後 三part
Mel出返嚟嗰時佢同黑人同佢班人全喺後面嗰part
中係LJ老豆老母同全部兵力
前就係車頭同Ruth同first and second class班人
Mel個提議就係整走中間嗰7卡 一次過清晒班叛軍

一開始佢地仲有十五分鐘去到分叉位
佢地要喺最尾三分鐘分開後-中 同中-前兩個連接位
要最尾三分鐘先做係為免後面個段甩得太遠之後駁唔返

佢地行到去後-中連接位
呢個時候嗰十五分鐘開始倒數
Mel留喺個連接位準備十二分鐘後斷開

黑人同Roche行咗去中間投降
之後繼續去前行 比班叛軍出氣完之後落咗下層
進入最後三分鐘 Mel拉下手制 列車後面嗰段同中前卡正式分離
LJ老豆見到咁以為後卡先係target 心諗之後冇肉食點算
老母知道個女喺後卡就發晒癲

黑人佢地打贏Nolan之後就衝去中-前個連接位
發現載著tail監犯嗰卡都係屬於中卡 所以佢打算搵鎖匙救佢地
可惜喺嗰三分鐘倒數完之前都係搵唔到
拉下手制後 中卡正式同前卡分離

前卡經過分叉位 bennett就改分叉位令中卡入咗唔係正軌嘅副軌
之後再改返分叉位令後卡同前卡一樣行正軌
前卡減速同後卡接駁返

中卡啲人終於發現佢哋做咗condom
移動城堡火車版

乜都中晒。
電視拍得勁容易。
仲以為會玩兩集,點知1集攪掂。
下季幾時播
唔知劇情會唔會接得返電影版
同套戲差好遠
最尾呢兩集又幾好睇
尤其突然出現第二架火車, 仲要係更強馬力
好有大敵來臨FEEL
講到好清楚, 我仲以為變態妹係CONDOM 車卡
原來係佢老豆老母先係
根據美劇特質, condom 車卡D人係多數之後會出番
可能話比大火車救左
似啦
分離完之後得一個鏡頭
真係死嘅話一早整個大特寫比班人
劇情垃圾到不得了
明了tail監犯個到我以為係tail 原來係中卡
但唔明憑咩威脅到人
個女老師同比槍佢嗰個男人會唔會又係伏線位
當過左架下, 講D人都唔係好想個有錢家族掌權姐
唔係入侵左佢系統架車郁唔到咩
轉捩點係 LJ 判決係要入 drawer,但係 melanie 就決定特赦,呢到就激嬲左 second 同 third class,如果處理得好,其實成車人繼續做豬
部車行左幾年先見到 係真唔係阿 為左有第2季真係乜都做得出...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞