SNOW PIERCER 雪國列車(劇版) 第一季

400 回覆
11 Like 18 Dislike
係估唔到第二位接待員本身會報串
點知有人發緊脾氣
睇咗四集
放棄了
男主角真係好唔掂
咪懷疑咗重睇啦
總覺得佢糾纏完企返出門口果陣向守衛問一聲岩岩有無人入過去會岩數d
算啦
成件事係on 9.
女主根本冇向人施刑嘅經驗。
真心,當條女猛叫唔好果陣,女主就應該唔好玩手指住,或者可以問到野。
以前睇個節目講用刑迫供,好似條界係要令受刑者有痛嘅恐懼多個真係令佢傷殘,令受刑者傷者好多時會有反效果令受刑者反抗心更強。

又或者女主即頭唔用刑,就咁威脅條女唔講就每日搵個尾卡人冰手。
總括一路嘅劇情係講女主係盡心盡力嘅工程師而唔係政治人才。
套野剪接好唔掂 剪到一忽忽咁
唔知點解成件事有啲熟口熟面嘅感覺
睇咗一兩集就冇追落去
今集係最好睇 最血腥

佔領左3等車廂都夠啦
今集睇得好辛苦
打生打死都唔知佢地為咩
完全冇個氣場去carry主角角色
個樣最多只係配角level
都唔知係咪因為BLM就內定係黑人
佢係成套嘢最大敗筆
條main storyline佢做已經搞到我入唔到戲
佢仲要有分支感情線 床戲都幾場
啲配角女又唔係特別正 勝在演技搭救
睇到我係咁skip
如果牙Chris擔正做埋劇版就好
遲啲如果有佢同Melanie嘅感情線
我會直接棄咗呢套嘢算
見到條非洲頭黑鬼做主角就唔想睇
仲要條條女都冧佢咁款
不過都捱哂第一季
但真係冇乜動力追第二季
imdb亦都比較低分
黑鬼係咪冇睇過革命不是請客吃飯
劇情都多不合理位,但都有追看性嘅
不過個黑人真係好乞人憎
見到佢啲頭髮就覺得有陣臭味,又冇演技
反而melanie真係好有氣場
同埋佢真心一心一意為架車好,可以連條命都唔要
但而家就三面受敵
希望佢會一生平安
佢哋咁樣點樣攻上去 放TG佢哋己搞到咁 仲點樣攻去First class
仲未開槍
點解今集好似突然跳左好多咁
好似突然聯絡晒唔同卡既人幫佢地咁
又醫生又盛
搞唔掂
個黑人主角做得太差 劇情太on9
我完全由瑪蘭妮嘅角度睇套戲
啲末節人死咗我竟然心涼
睇咗finale trailer
唔明,first class唔係係引擎車廂同second, third class中間咩,後面個啲車廂點算
本身覺得呢個末日+革命題材幾吸引
但係個劇情真係越睇越唔掂

本身佢哋革命嘅理由都好噁心
班末節人無買飛無貢獻 夾硬迫上車已經好賤格
分分鐘女主角個女同其他有飛嘅乘客就因為咁樣上唔到車
憑乜要平等待遇先 仲講到自己好委屈咁

而家連班有錢人都忽忽地 話要處決女主角
人才咁短缺仲要搞個最做得嘢嘅人
架train有咩事都少咗個勁人整啦
同埋佢都唔算管理得差
班窮撚無俾錢仲想霸埋架車 無踼你落車都好人道啦
講真女主做左好多自取滅亡嘅野

1)搵黑人查案真
2)放生癲妹
3)收黑人仔

真係自堀墳墓.

BTW今集女主自爆有心唔俾威福特上車,咁又同之前推斷有好多部車嘅睇法唔同左。

暫時嚟講,呢套野冇睇開就唔駛睇。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞