SNOW PIERCER 雪國列車(劇版) 第一季

400 回覆
11 Like 18 Dislike
估唔到咁快
但係政治白痴嚟
而家諗番起成件事就係因為要查番單兇殺案嘅真兇,攪到本來嘅跌序破壞晒。
今集果個發脾4位,令自己冇左一等車廂作亂情報,簡直係TVB劇情…
放生癲妹亦果然係究極白痴行為。

真心講,我覺得結局應該全車剷。
車尾,三等+頭等一齊反,頭等再害車尾,應該有錢癩妹果家人加保安隊長同樣衰婆奪權成功, 然後佢地決定放棄尾卡要尾卡或三等人都去死(預告有脫卡畫面)。
黑鬼知自己衰左,又搵番女主合作想搶番列車控制權。
最後女主決定關閉系統,全車脫軌。
最尾個畫面係,死剩嘅人(黑人細路尾卡金髮細路女)喺車廂見到後面有另一架列車駛緊嚟…完呢季。
第一集個男主角講到好謹慎,做事又要好有計劃。
入棺材後訓醒後企都企唔穩就話要報仇

果斷放棄
支持你既推論 基本上FIRST CLASS同保安有槍已經玩哂
但有錢個班掌權實做白痴野,係上流過太爽根本唔清楚成車一直係度走鋼線,放棄其中一環就等同放棄成架車,連自己都搞屎埋。
佢第一下見唔到
劇情幾峰迴路轉
男主Andre Layton根本係列車毒瘤
今集一轉返女主做主場即刻好睇好多
好心男主翻返去rap啦
木木獨獨,完全唔識做戲
知道條女死咗果下個鏡頭都唔影佢太耐
擺明導演知佢唔識俾反應
劇情有講過入雪櫃要落藥
啱啱醒返每個人會有唔同副作用
包括忽忽地
同中共一撚樣
對乘客洗腦講到Wilford無所不能咁
通過將Wilford同佢架火車變成信仰,嚟justify社會不公義嘅地方,同埋維持社會穩定

不過條女係為咗延續人類血脈
中共係為咗權力同私利
其實有好多嘢可以做
例如同最尾嗰卡講:除非有人舉報,唔係下次叛亂就殺哂成卡嘅人
咁最尾嗰卡一定內亂,民鬥民

再慢慢upgrade佢想放入drawer嘅人去third class
移走哂之後,最尾嗰卡就任佢處置
同埋一早可以借啲意殺咗first class個殺人犯+佢父母
話係Mr. Wilford嘅意思就得
條女太過優柔寡斷
冇可能
架火車係靠三等人勞動
但係尾卡冇利用價值可以捨棄
人口補給囉用黎
尾卡可以用黎震住三等人,等佢地怕被取代
睇左3集 乜原來係查案劇黎?
想問下 之後係咪都係查案?係既話就冇興趣睇落去lu
頭4集同後面,劇情方向唔同晒。
頭4條可以當人物介紹,第5集起至認真。
thx巴打
咁要繼續睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞