SNOW PIERCER 雪國列車(劇版) 第一季

400 回覆
11 Like 18 Dislike
話說有冇人有列車結構圖,想知架車邊part打邊part
佢其實鍾意男人!
你嘅講法都合理,見個細路叻,但應該唔夠時間養到佢大。

BTW, 唔知編劇係SJW定反SJW,今集黑人個角色簡直係究極垃圾!!

你發神經拎走個萬能晶片走,害到個三等女仔要番去尾卡竟然完全冇內疚!

簡直係垃圾中人渣滓!

連果個叫人口交嘅乘務員都洗白!黑人真係人渣!
真係最憎個黑人
點解要搵佢做主角
完全有棄劇感
今集layton跳左線明顯係編劇寫得唔好,要set個場景逼佢係全車集體利益定個人恩怨之間選擇之餘仲要借女主角把口講drawer真相,為左達成兩個人可以係特定空間相見既條件就格硬寫d on9情節出黎

好想知mr.wilford係一個咩形式既存在?我一直覺得wilford一開始有領導列車但被女主角奪權後為左穩定人心先繼續留返個名並神化佢
咁樣比較合理
但今集女主角個句i designed her,除左以工程師落手落腳去整之外定有弦外之音想講由頭開始成個concept都係佢諗出黎,mr.wilford根本就唔存在
Oz好似係南亞裔
為左推進劇情而弱智化個人
唔係個人弱智,係完全唔吸睛
你求其搵個大隻型仔鬼佬都好過佢
第一集自殺個老伯
咪同電影版同版夾埋果老伯同名
如果係同一個人
咁電影版點黎
要黑人原因都係政治正確咁上下原因
都世界末日, 根本LEADER 係邊個未必再係重點

其實佢應該真係 400 凍箱 一定係HYPERSLEEP CABIN

揀精英入去

呢個火車一路行 只係為左準備400 人入箱
為左人類既未來

但可惜佢呢個凍箱係未整好, 宜家放親入去唔係爛就傻
梗加唔好話成個地球冰封完結變返暖可以出到黎
其實班有錢人出完錢已經冇撚用
我信條女真係想延續人類多啲
過幾日交換番咪得囉
邊度睇得出
同埋魚生女友個角色都好唔簡單
好似知道多啲野咁

同埋佢正職究竟係咩
潛水整sashimi都有得坐second class
我成日覺得魚生女好似彭羚
一路睇都覺得LJ好似同佢老豆亂倫咁
發覺D鬼真係唔識戴口罩

有呀,剛睇完
剛睇完,越來越猜唔到後續
我唔明點解一定要在火車上先唔會凍死囉, 其他地方沒暖气?
我唔明點解一定要在火車上先唔會凍死囉, 其他地方沒暖?

Melanie幾有氣場,幾中意呢個角色,希望最後唔洗死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞