[特攝撚] Super Hero Time 討論區 Zero One , 魔進戰隊 武肺特別篇

991 回覆
9 Like 4 Dislike
climax hero?
唔係 PS2年代嗰時每年都會出一隻嗰年拉打嘅格鬥game 好正
以前橫版格鬥齊人齊語音不知幾正,依家佢出嗰啲無雙啊同扮gvg 打2v2,人又少又唔齊聲遊戲體驗又差
kabuto嗰隻好正 跟返設定 hyper clock up真係快過普通clock up

Btw 有出過gvg咁嘅game咩?
玩過甲鬥嗰隻
好似PS1 Kuuga 龍騎都玩過
近兩年出嗰啲都係sell可以一打二或者二打二戰鬥,啲特殊招就取自嘅劇入邊嘅唔同型態嘅招數,但係個體驗又差又唔會點樣更新去改

當年我就中伏買咗啦,玩左唔夠10分鐘我發現我可以用同一招係屈死咗個角色嘅,想上網打呢等成個鐘個server又得我一個人,仲要佢係冇咩值得你玩,所以我下年都冇買時王嗰隻
(幅圖好難cap出嚟,因為佢個完場畫面好快就接住佢個白畫面loading )
呢啲game唔多人玩 所以server實少人 同埋啲平衡應該麻麻 反而以前PS2個啲其實幾高質
同呢隻垃圾嚟簡直係高質到無倫,我俾479佢除咗個畫面靚啲之外佢冇優點,ps2-psp所有拉打戰鬥game個遊戲體驗都高過佢
其實唔想下下大雜燴咁多啦打 反而集中啲質素會好啲 唔同拉打嗰設定都唔同 好難平衡隻game
我最鍾意玩Climax Hero
之後無雙嗰啲都玩唔到一個鐘
其實整個拉打格鬥驚
有齊各拉打form同boss級怪人
應該好正以前climax hero轉form好爽皮
有一集無雙個bug係cosmic state fourze係偏綠色
記得有隻Climax Hero 可以chok恐龍OOO,可以前就係成日用OOO亂轉型態

不過隻隻Climax Hero都好似,唔知邊版對邊版
可以自由轉form已經贏晒後面啲game
唔係冇, 但新平成相對係用得少好多
以前舊平成faiz agito kiba果d當插曲係處刑曲咁一出大絕就播所以印象深刻好多
其實01果首插曲我幾鐘意但淨係頭十幾集用左兩三次而家就隱形左
https://www.youtube.com/watch?v=U6_gr93A_Ug
冇嘢做睇吓ViuTV嘅Dcd2
https://youtu.be/j_zM_oVcXZA
不破果首都好聽 但少左播
lm
不破果款真係一聽到intro就熱血起來了

01個首平時都用得太多,變咗普通貨仔
香港面臨死亡
有冇拉打可以救下香港
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞