[特攝撚] Super Hero Time 討論區 Zero One , 魔進戰隊 武肺特別篇

991 回覆
9 Like 4 Dislike
我覺得係新form定新拉,應該係用獨立存在去分,好似01同001只要由兩個唔同既人變身係可以合理地同時出現,但暫時睇情報,01同02都係或人用01 drive變,咁點叫新拉?
ps 以上假設係01世界得一條01drive先成立
02叫條drive做02 drive
雖然係由01 drive改出黎
淨係計外觀嚟講
Metal做Final form係ok
應該當時唔出金屬蝗而出02先,
當時01 drive比ark污染變唔到身,
出02 drive變02,去到而家先出金屬蝗會好啲,
金屬蝗既戰鬥力做final form都好合理
02宜家重硬過金屬蝗
02金屬蝗
戰力任佢講je
淨講外形金屬蝗似final form 多d
其實02個造型真係唔差同埋反正劇場版都會再出新form架啦
咁仲叫乜野KAMEN RIDER GIRLS,D衫又唔係好似,連腰帶都冇埋
呢個問題就好似斬月同斬月真係兩個拉打定兩個form計一樣
係咪同一個拉打唔係應該最直觀用名去決定咩?

上面用人又用腰帶係咩事?

用腰帶分既話早至Agito Ground嗰啲同Burning已經係兩個唔同拉打?

用人去分, Proto Drive同Chaser係咪又同一個拉打? 乾巧變既Faiz同Delta又係咪純粹唔同form?
對方的攻擊雙倍奉還
點解嗰領得一邊有?其實想致敬2號條頸巾?
yes la
02造型係唔差
問題係佢之前有shining assault 同metal
其實問題癥結係官方重未正式宣佈02既定位,我覺得似係upgrade多d
除非01條腰帶爆左,02係全新咁就可以當新拉?
反拳功
果然翁~~
係新拉
不用討討論了
名都改埋 la
拉打係睇名
Exaid - Lv1/ Lv2 / Lv3
Zio - Build amour / Exaid amour / Fourze amour
同拉不同 form

proto drive - chaser
Blood Stalk - Evol
同人不同拉

Faiz / Kaixa / Delta
同人不同拉 / 同拉不同人

依家
01 / 001 / 02
就係 "同人不同拉" lor

simple enough
你最近既zio同oma zio已經係同人唔同腰帶唔同名啦
yes
依個都係例子
其實都係睇編劇點去講
啱 ar
編劇話係 Kamen rider 02
唔係 01 - 02 Form
就係另一個垃打
咁斬月同斬月真又點計

不過同烏系定恐龍係final一樣
唔會有統一諗法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞