[特攝撚] Super Hero Time 討論區 Zero One , 魔進戰隊 武肺特別篇

991 回覆
9 Like 4 Dislike
https://youtu.be/9JcQiP3b2-A
Old news?
校服月讀勁靚
或人同副秘書勁襯囉
生駒喺呢度個鏡頭應該多個電影入邊好可愛
打鬥畫面好睇過戲裏面嗰啲
你睇睇新平成 財團X 最後去咗邊?
財團x好似係塚田自己既構思,情況就好似武藤為zio既統一世界觀而將build既結果重寫一樣,最後無人理佢既心意
其實東映班高層都將每套拉打獨立處理,所以前制作人既構思去到新制作人多數都被無視,除非令和設立一個框架,好似大修卡咁貫穿哂全部令和拉打,但我覺得東映同笨大只在意玩具銷量,故事大綱應該都係hea搞
咁我都覺得每套獨立好d既, 同一個世界會太多限制唔可以自由發揮又有bug
新平成都係獨立到劇場版先格梗拉埋一齊咁做都ok ge
去到劇場版先拉埋一齊咪搞到一堆bug
因為劇場版當係一個祭典聯動形式咁果D bug可以唔洗深究既
主要劇集果面冇影響就ok
好似果時話w風都就響正drive京都隔離既明顯就為聯動搞出黎既設定呢D得啖笑唔洗當真既, 但如果因為咁就話drive同W係同一個世界就
咁drive同ghost係咪同一個世界?
睇你點睇果d明顯為聯動而出黎既集數
exaid有集出埋宇宙戰隊添
你咁講m記嗰啲都可以唔係同一個世界
之前都有人捉到有bug
都可以話其實每個世界都係獨立,只係咁啱發生過一啲好相似嘅事
仲有之前春季電影死極唔斷氣嘅巴丹,年年都被人連環踢一次
而家KAMEN RIDER GIRLS唔會再戴住腰帶唱?
改左好奈啦好似無再代表邊個拉打啦
marvel點同有bug係正常因為要同時兼顧漫威宇宙同獨立電影
但佢各個獨立作品都有貫穿成個漫威宇宙既設定小如物質vibranium大如無限寶石連繫住各個人物
但拉打好明顯就無一個咁既設定, shocker係得電影先彈出黎, 財團X又無左影. 如果假設exaid既bugster係當年蠻野整roidmude既負產物電腦病毒比黎斗執左黎用做卡帶, 咁呢個先可以叫貫兩個作品係同一個世界. 如果係純粹為聯動而彈出黎咁所謂既同一世界係無意義.
一鎚定音
堅Final form直頭變另一個拉打
點解02係另一個拉打,明明只係係同一條腰帶上面加野,001就真係另一個拉打啦
用作品既核心主題黎㨢著兩套獨立作品就唔係咁好既,我覺得財團x係合理既最大黑幕,如果zio既敵人係財團x就正啦
換腰帶就=唔同拉打咩,感恩魂,檸baron都係換腰帶
設定上係新BELT唔係舊BELT加野 好似係
最終->最新->最終
彈出彈入打我丫笨
即係01 嘅final form 係一個叫02嘅拉打咁解?

咁嘅設定我又覺得ok嘅其實
咁要睇下編劇點解釋02唔係01既升級新form,而係一個獨立新拉啦
可能只係想致敬二號姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞