原來任天堂搵過海洋公園想搞全球首個寵物小瑩靈樂園

1088 回覆
1927 Like 27 Dislike
迪士尼大股東都係政府
政府一路宦有拖緊迪士尼後腳
要玩theme Park, Tokyo Disney, 大板USJ 、甚至legoland 己夠。Ocean Park? 😂😂😂
屌好撚吸引阿
班高層眼中既國際就只有大陸
個腦裝屎
ching 人地用PKM襯返海洋公園個動物主題
你索尼唔通叫隻光頭佬出黎屠鯊魚咩 用下腦喇
我樓下個公園 仲係成日有10幾個人企係到玩
任天堂咁多大作
同得pkgo 第時有新game就keep住 crossover㗎啦
諗起都興奮
Halloween又可以出特別版Pokémon
真係勁想玩wo
可惜我哋同新韓最後都讓任天堂食閉門羹,韓國嘅情況係佢哋新世界集團宣將於京畿道華城市興趣全新的大型國際主題樂園,注資4兆5千億韓圜﹑打造日本環球影城6倍嘅韓國版迪士尼,因此無意再加開一個樂園。而新加坡同日本本土情況近似,早已敲定新加坡聖淘沙世界擴建工程,開辦minion同mario園區負擔很大,加上可建土地不足,同樣告吹

Ban既原因係因為大陸人冇得玩依隻game
痴撚線
睇當日pokemon go 到依家仲大把人係度捉精靈都知
佢咁既gimmick係有得諗啦
仲可以係全個園區唔同角落捉
分散啲人唔洗逼
高層真係無腦
拿,政府出50億,佢再成間判嚟做(好似東京迪士尼咁),然後全盤日資管理
唔係咁鍾意Pokemon 都覺得吸引
當年政府將旅遊業定咗做支柱產業,咁岩迪士尼又想係亞洲起多個樂園
所以一拍即合,當時條件政府的確係賣大包
但之後迪士尼成績比預期差,政府同迪士尼就成日坳數
講到底都係唔想政府再揸住迪士尼
我可以
之前有專欄寫過逼走為機構賺錢嘅非受薪主席,理由就係要蝕錢,某d機構要虧蝕先可以令某d機構某d人賺大錢。d高層唔係無vision,而係有心搞撚死你
之後唔鐘意咪劃個園區VR AR玩芒hunt lor
d龍仲吸引過d恐龍啦
有幾難
反正整左Pokemon
唔好ON9啦  你以為咁耐以黎冇人做過類似計劃書咩 一句冇錢就ban鳩左啦
攬炒港共庫房
大劣人沒玩過Pokemon Go 㗎
樓上班On9一聽到Pokémon就出水
如果搞得成係叫咩奶共寶可夢,皮卡丘
你玩埋我個份啦
真係搞我肯定迪迪士即刻無人去
班膠層零遠見仲要係咁dum錢落去不如早d執左佢算啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞