原來任天堂搵過海洋公園想搞全球首個寵物小瑩靈樂園

1088 回覆
1927 Like 27 Dislike
PTCG 中文版出左未夠半年,台灣已經有實體道館了。

https://seesaawiki.jp/rainbowbridgetpe/d/%B9%DD%B7%F8%C6%BB%B4%DB

完全覺得好大商機
班高層係咪食屎食到同時代脫節
海洋公園就係比呢班垃圾高層累撚死
咁你咪拎個vr玩手機隻pokemon囉
其實用下個腦 睇下前幾年pokemon go岩岩出嗰陣 全港瘋狂到咩地步 唔同年齡層嘅人都喺度玩 一聽到邊度有啟暴龍就衝過去 仲差啲有交通意外 就知道絕對搞得過 香港好多公司嘅高層就係咁食古不化 淨係驚影響到自己嘅收入 少少risk都唔去take 最後公司頂唔順就怪啲細 屌佢地廢唔識搵錢 但就係唔知羊毛出自羊身上 同個濕鳩政府一樣咁垃圾 你話呢個地方點會有成功

利申當年揸車去捉精靈 一晚行晒大西北
老母係到依家都會捉精靈嘅師奶,
聽到呢單嘢之前:咁始終海洋公園真係幾代香港人回憶⋯⋯
聽到呢單嘢之後:執就抵死啦,不思進取,都唔知pkm幾多人課金幾多人鍾意
中共就係想樂園依靠中國客
做唔掂又可以拆咗佢起豪宅俾中聯辦走資
垃圾膠層
你估老任有冇諗過 pkm gym theme park league?
威威司令做埋神獸都仲得
當年搞得成pkm今就唔係出劍盾而係出theme park
有埋劇場版海洋公園取景都仲得
冇本土特式
佢哋可能連依隻Game既存在都未知
hi auntie
揸開的士?
班垃圾董事真係唔知pokemon 有幾大吸引力, 會生金蛋
一條大魚就咁遊走
好似F1咁
你哋都唔明啲管理層想法,由散仔角度去諗緊係可惜,由官僚制度嘅頂層出發就好易明:
1.佢唔知咩係pkm
2.要搞咁多嘢要投資 要同主席講解 但因為唔知咩係pkm,預計唔到投資同收入條數,索性ban咗佢廢事一陣俾人問到口啞
3.多做多錯呢啲大家都明
4.主要想做大陸客同入園鋸啲客一筆,估計呢啲打機友唔會有額外消費,對個班管理層嚟講吸引力有限
https://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/Pokemon_The_Park_2005
半年415萬人冇先例
仲好記得個場當年睇節目講有得攞精靈球拍落啲機度捉精靈
海洋公園收皮唔該
Shame of this shit
屌我做海洋公園主席一定好過班垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞