原來任天堂搵過海洋公園想搞全球首個寵物小瑩靈樂園

1088 回覆
1927 Like 27 Dislike

但比人BAN咗

//...但係計劃最後都被一班官僚作風,不思進取,與時代脫節,缺乏膽識嘅幾位董事ban咗。還我哋部門一個公道,我哋部門認真開多次會議商討可行性,並同日方多次溝通接觸,分析各種方案,完全冇怠慢同輕視日方,對方誠意十足,提供op一個起死回生,雙方互贏嘅方案,但最後都被一班JB,GBS垃圾董事ban哂,我哋部門唔清楚董事開會嗰陣,背後政府有冇份否決,如果有真係罪大惡極,呢個政府同班董事一樣廢到無倫,係op沉淪嘅原因...//
今日海記搞成咁係政府同班管理層自己攞嚟

https://www.facebook.com/TourisMan.hk/photos/a.1999082560368370/2764760863800532/?type=3&theater
https://www.facebook.com/themeparkstaffsecretsHK/posts/3255423007809324
https://www.facebook.com/themeparkstaffsecretsHK/posts/3255429087808716
每位入場人士會獲派發具定位功能和AR鏡頭的裝置,旅客可隨時隨地在園內不同角落捕捉小精靈。而小精靈會按其特性在特定生態環境出現,希望令遊客走遍整個樂園。如一日內未能收集所有小精靈,裝置會儲存紀錄並可留待下次再戰。原有海洋劇場會改裝成遊戲裡的華藍道場,結合AR技術結合真實動物與虛擬精靈一同表演,遊客離開時可獲得水系精靈。而園內設施和機動遊戲會增加寵物小精靈元素 — 鯉魚龍過山車、比卡超鞦韆、小火馬旋轉木馬、鬼斯通鬼屋、巴他蝶情侶摩天輪;纜車圖案變成精靈球、椅子變成卡比獸、電燈有電磁怪圖案、歌唱表演有可丁現身;員工會穿著遊戲裡的服飾變身NPC協助遊客,保安則會拖住穿著護神犬服裝的狗示人

睇字都覺得high

班膠層真係
不遠矣
Cls,真係出嗰話一定爆
如果搞得成,真係惦喎!
班廢物個個月拎幾十萬
與其冒險,不如少做少錯
如果100億係用嚟改做成Pokemon主題
冒險?
出糧?
可能唔洗100億已經改到
應該班高層係嫌個license 貴
應該貴唔過家陣問立法會拎錢
仲怪緊班高層,怪緊政府?

根本就存心玩死香港快快趣趣玩爛佢,完成國家任務。
嗰班董事逗完糧就拍囉柚走人啦,搞咁多嘢做乜,冇嘢搵嘢嚟煩
好想玩

有冇得再傾過
任天堂應該會投資入股 似係班人唔想有外國勢力加入影響佢哋
執柒佢啦
,保安則會拖住穿著護神犬服裝的狗示人
所以話係抵死嘅
班膠層一定係弱智
剩係香港 台灣 都已經大把客會嚟玩
未計一堆世界嘅痴線精靈迷
成個世界都會識呢個支那公園嘅機會就咁就冇咗
搞既話我一個月去4次
因為中國冇pokemon go
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞