最近睇緊邊套韓劇? 【13】

1001 回覆
20 Like 8 Dislike
佢做老婆奴都做得幾好嘅

雖則我係估表治秀
山茶花個編劇掌控節奏真係好麻麻
前作啲節奏一開始好爽但去到三分二好似泄左度氣咁
今次就勁耐都未入局

視帝嘅話雖然我係迫降飯亦都覺得玄彬發揮好好, 但我都係tip南宮珉
覺得佢表現嘅leadership好有說服力
玄彬我都鍾意
但姜河那同南宮珉角色發揮都大好多
同埋姜河那有方言加持 應該加咗唔少分
事實山茶花真係好睇d
愛的迫降d人都係追對cp劇情wfc
聽完你地講決定追埋佢
岩岩睇哂
我都覺得後面講sunny同王黎前世果到先開始好睇
後面幾集真係幾神
金高銀d喊戲
由大boss出現先係戲肉
其實都拖拖地
真係睇你鍾唔鍾意個演員
屌你,金慧秀輸了
南宮珉真係好正
stove league真係好好睇
見過有人話白團長好似打緊pokemon咁, 啲球員就係佢要收服嘅小精靈

同埋睇完評審揀山茶花做大賞就明白點解姜河那會拎視帝
評審唔鍾意英雄主義
搞到有d想睇山茶花 係咪真係咁好睇
覺得stove league劇本寫得好啲, 劇情推進節奏好均衡冇悶場
山茶花就好似大雜匯咁乜都有
stove league真係好好睇
見過有人話白團長好似打緊pokemon咁, 啲球員就係佢要收服嘅小精靈

同埋睇完評審揀山茶花做大賞嘅原因就明白點解姜河那會拎視帝
評審唔鍾意英雄主義
姜河那喺山茶花入面同佢以前啲角色真係差好遠
可能評審有考慮埋呢啲
入得圍真係邊個拎都有原因
只係睇評審鍾意邊類多啲
睇佢琴日攞獎嗰陣勁搞笑
佢真係好薯好搞笑
【點解愛的迫降會輸成咁架?嗚。。。】
睇返網上討論區嘅反應,台灣對《山茶花開時》及《金牌救援》兩劇獲大獎毫無異議,但香港師奶韓迷另一個世界,特別喺一眾「玄太太」就屌晒那媽。香港觀眾抱怨點解《愛的迫降》咁紅都輸。

你地公司啲師奶有冇崩潰
但其實佢本人同勇識係最似
愛的迫降劇本根本唔掂
tvN同編劇太貪心啦 集集拖得咁長
有冇人睇good casting

輕輕鬆鬆搞笑片,雖然劇情係老土啲

不過唔知點解收視由一開始十幾去到後面得返5/6
女主角把聲好嘈 又拆
睇左4集山茶花有啲想棄
邊度好睇
睇劇好主觀嘅
我自己鍾意孔孝真同姜河那
所以一路睇都覺得唔錯
女主人設一開始會睇到忟好正常
男主南宮珉好過玄斌好多
套劇都比唔到佢發揮
唔覺正赫嘅發揮比團長少, 佢只係唔多講野
好似平壤食炸雞世理講心事嗰幕啲眼神好撚好戲喎
不過拍老土愛情戲通常都俾人睇低一線
估凶手係好睇既
但其實位有時好長氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞