最近睇緊邊套韓劇? 【13】

1001 回覆
20 Like 8 Dislike
呢個反而我認得係繼承者們個秘書同sky castle個勁醫生
要等12日
2020 第56屆百想藝術大賞 入圍名單(電視劇部門)

#作品賞
山茶花開時 (KBS2)
愛的迫降 (tvN)
金牌救援 (SBS)
屍戰朝鮮2 (Netflix)
富豪辯護人 (SBS)

#導演賞
金成允 (JTBC 梨泰院Class)
毛完日 (JTBC 夫婦的世界)
李政孝 (tvN 愛的迫降)
鄭東允 (SBS 金牌救援)
車榮勳 (KBS2 山茶花開時)

#劇本賞
金露莉 (SBS 富豪辯護人)
朴智恩 (tvN 愛的迫降)
李新華 (SBS 金牌救援)
李祐汀 (tvN 機智的醫生生活)
林尚春 (KBS2 山茶花開時)

#藝術賞
金南錫、劉建熙 (屍戰朝鮮2/VFX)
金智秀 (很便宜,千里馬超市/美術)
朴尚日 (梨泰院Class/音樂)
朴智賢 (劉QUIZ ON THE BLOCK/VJ 攝影)
鄭延旭 (大逃脫3/美術)

#男子最優秀演技賞
姜河那 (KBS2 山茶花開時)
南宮珉 (SBS 金牌救援)
朴敘俊 (JTBC 梨泰院Class)
朱智勛 (SBS 富豪辯護人)
炫彬 (tvN 愛的迫降)

#女子最優秀演技賞
孔曉振 (KBS2 山茶花開時)
金惠秀 (SBS 富豪辯護人)
金喜愛 (JTBC 夫婦的世界)
孫藝真 (tvN 愛的迫降)
李知恩 (tvN 德魯納酒店)

#男子助演賞
金永敏 (JTBC 夫婦的世界)
楊慶元 (tvN 愛的迫降)
吳正世 (KBS2 山茶花開時)
劉在明 (JTBC 梨泰院Class)
全錫浩 (SBS 富豪辯護人)

#女子助演賞
權娜拉 (JTBC 梨泰院Class)
金善英 (tvN 愛的迫降)
徐智慧 (tvN 愛的迫降)
孫淡妃 (KBS2 山茶花開時)
廉慧蘭 (KBS2 山茶花開時)

#男子新人賞
金康勳 (KBS2 山茶花開時)
安普賢 (JTBC 梨泰院Class)
安孝燮 (SBS 浪漫醫生金師傅2)
邕聖祐 (JTBC 18歲的瞬間)
李宰旭 (MBC 偶然發現的一天)

#女子新人賞
金多美 (JTBC 梨泰院Class)
田美都 (tvN 機智的醫生生活)
全汝彬 (JTBC MELO的體質)
鄭知蘇 (tvN 謗法)
韓素希 (JTBC 夫婦的世界)

<提名統計>
#9項:山茶花開時
#8項:愛的迫降
#7項:梨泰院Class
#5項:富豪辯護人
#4項:金牌救援、夫婦的世界
#2項:屍戰朝鮮2 、機智的醫生生活
#1項:德魯納酒店、浪漫醫生金師傅2、謗法、MELO的體質、18歲的瞬間、偶然發現的一天
女子最優秀演技賞
孔曉振 (KBS2 山茶花開時)
金惠秀 (SBS 富豪辯護人)
金喜愛 (JTBC 夫婦的世界)
孫藝真 (tvN 愛的迫降)
李知恩 (tvN 德魯納酒店)

一定係金惠秀攞
我睇好山茶花
孔曉振d演繹次次都差不多唔係話佢演技唔好,但太單一化。
金惠秀套劇真係個人表演,我諗都無人敢話佢演得唔好,一定係大熱
男子新人睇過3個
全力支持安普賢!
張根源真係做得好好 睇到好想打柒佢
最尾俾老豆放棄嘅絕望
真人又高大有型
支持IU
女子新人賞
金多美 (JTBC 梨泰院Class)
田美都 (tvN 機智的醫生生活)
全汝彬 (JTBC MELO的體質)
鄭知蘇 (tvN 謗法)
韓素希 (JTBC 夫婦的世界)

金多美 定 鄭知蘇(鄭智素)?
melo 同謗法都無睇
淨低3套入面揀金多美
田美都個角色無得發揮
韓素希個角色典型狐狸精 唔覺演技突出係樣靚
明顯陪跑 其餘4個大大大前輩
金多美贏就應該贏,佢係梨泰園個反叛高智商少女係演得好出色但去到尾個幾集變左商業奇才,佢就演得幾吃力,唔知會唔會因為咁受影響。
孔曉振視后
金喜愛大賞
李宰旭男新人
梨泰院5個主演個個都有提名
長家父子實至名歸
最唔明權娜拉咁都有份提名 雖然一定唔係佢攞
視后競爭激烈
長家老豆又係超班,佢真實年齡同個角色相差好大,但都可以 駕馭個角色不溫不火演得啱啱好,我睇佢做 回答吧, 秘密森林 已經好好戲,今次應該贏啦
李宰旭白經麻麻喎
支持張根源
佢有話要化老妝扮老人好大挑戰
最尾幾集佢病到死死下又好憤怒完美演繹
無睇1988但後來發現佢係大力女子都奉順個老豆都完全認唔到
同一時期仲有拍www 覺得佢幾個角色都做得好
而且佢真係第一年做戲既男新人
張會長只係大張根源15年
但係演到完全有父子feel
當然化妝有幫助到
無睇www都見好多文章有讚佢
佢第一套係阿宮又係無睇
只係齋睇白經唔覺有咩演技
天氣好下一套黎緊已經擔正 上位幾快
可能有觀眾緣掛 佢自己又把握到角色
仲要樣老 唔受年齡影響接戲

Btw www幾好睇
除左林秀晶同張基龍既感情線好拖之外
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞