最近睇緊邊套韓劇? 【13】

1001 回覆
20 Like 8 Dislike
邊度有得睇365??
朴海鎮着西裝同埋喺後樓梯呼吸困難
令我諗起佢Forest個假想痛
睇琴第8集棄左
好拖但大家都話神劇
係咪後半先開始神
鬼怪我覺得好好睇,之後好多套劇嘅故事都係抄佢
通常韓劇係後尾拖 呢套反而係前面拖 頭幾集講見唔見到把劍拔唔拔都拖左好耐
之後講金信金善王黎就好睇
套野個theme好正 鬼怪因為忘不了而痛苦
陰間使者因為記不起而痛苦
成套貫穿前世今生因果報應
間中加插使者接到啲case嘅故事
又有池恩卓周圍啲鬼嘅小故事
沉重嘅題材中又有輕鬆嘅死鬼cp德華緩和氣氛
除左主線有啲位都感動
劇情唔算話好神既 叫做好似比較小呢類題材
同埋金高銀啲演技真係好好
不過我覺得佢神係神在啲OST
每一首 係每一首 全部都好正
就係而家睇緊頭嗰幾集,
每集都係花咗好長時間睇金高銀發細路仔脾氣。。
我已經快飛。。。因為真係頂唔緊,
佢同鬼怪真係毫無cp感
咁我期待後面啦
劇呢啲真係因人而異 大熱劇都未必個個啱
個設定係大叔配高中生本身就唔多夾 之後有十年後金高銀演29歲個造型成熟少少唔知你會唔會覺得好啲
可能我自己鍾意奇幻神怪類就好鍾意
我阿媽都係近排睇完佢完全唔識欣賞話唔好睇
我明白都只係頭幾集姐⋯⋯唔可以咁快就以偏概全嘅,我會好好睇埋佢,畢竟收視率第一總有佢原因

BTW,因為wfh所以買咗N記,
一開始睇咗梨泰院,覺得朴敘俊好型,
就追埋金秘書為何那樣。
又覺得朴敏英好靚,就追埋她的私生活⋯⋯跟住追佢哋邊一套好呢?
Healer
鍾意朴敘俊睇埋三流之路啦
我睇嘅順序同你一樣
我係覺得朴敘俊演技好似幾好呀但梨泰院class個劇情咁爛所以睇金秘書平衡返 加上以前睇過少少 之後覺得朴敏英好正就追她的私生活 可惜劇情麻麻 但好有cp感
推三流之路 好好睇
remember兒子的戰爭
呢套好多人推介,我會擺佢喺名單上
呢套反而冇聽過,故事好似幾神秘咁(睇維基),有靚仔池晟
好!多謝推介
池昌旭
岩岩開始睇上司實習生
完全係廢老vs後生
幾好睇...我諗都係BBQ結局
以家都唔知邊個玩邊個
後生做返以前廢老嘅野報復 但廢老又唔服氣係到鬥
廢老去做以前唔做嘅野
個人鍾意三流多過梨泰院
+1
見冇post講一起吃晚餐嗎所以開左
有睇嘅巴絲可以一齊討論

[韓劇] 一起吃晚餐嗎
https://lih.kg/2046759
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞