最近睇緊邊套韓劇? 【13】

1001 回覆
20 Like 8 Dislike
記憶法呢兩集睇到訓著
女主角進步好大,睇完秘密森林再睇佢3017確實做得好
呢個好頭,好似係第3同第4集,笑到我黐線
記得之前佢地有睡前同寢福不福, 又係笑死,有集互相潑水眨眼就輸,笑到癲咗

家師父我集集都有追,有時請啲師父唔識真係會有少少悶,不過一星期一集睇昇基同世炯鬥氣都夠

我都好鍾意星材,佢後日就入伍了
而家傾埋綜藝 ?
係呀好早係第二個師父 我都記得潑水個part
佢地4個尚昇炯材合作得好搞笑
成日提出玩啲無聊遊戲
有集個女前輩屋企凍到爆水管唔住得
要去4個其中1個度訓 4個即刻勁多藉口
一聽到會送電器全部改口風勁好笑
我睇得好少咋 有無邊幾集必睇推介?
星材早去早回呀
我會大力支持雙甲路邊攤
傾埋有外景的綜藝節目
今日係now睇左兩集男朋友真係頂唔順,d配音又柒
其實好多集都好睇
基本上師父係藝人嘅都冇伏
朴寶劍個頭
聽你地講到我都想睇
不過喬妹係做得幾好但套劇都幾膠
原來有咁多人睇家師父
我係睇完孫藝珍嗰集就入左坑 一次過煲翻哂上年到今年嘅集數
首推去日本同運動選手嗰兩集
平時睇劇多 估唔到昇基咁好笑 綜藝感好強
旅遊綜藝仲有jtbc既 traveler 2 十集玩晒成個阿根廷
兩個星期春夏秋冬都經歷過 睇瀑布去露營睇冰川road trp咩都有
第一季好似係古巴,我都等緊開
我係睇完邑聖佑上家師父 幾好笑 所以追埋
估唔到佢地三個大欖都扯唔埋 原來咁好笑
宋慧喬真心正到仆街
唔係喬妹套野應該冇咩人睇
節奏幾慢下
夜晚睇會瞓著
節奏係慢啲,但有感情鋪砌,唔係突然一秒就愛到要生要死,男女主角都感性上帶理性,會照顧對方感受之餘,又有現實考量,感情觀好正向喎。

後半覺得男女主角好甜,返古巴嗰到,社內戀愛嗰到,仲有女主飲醉酒第二朝男主唱歌嗰到簡直係....

成套劇最膠煩就係三個阿媽囉,睇到燥
好彩兩個阿爸係正常
因為主持組合正我第一集開始追
一開始以為李尚允定位係唔識做綜藝
點知最後定位係忍痛同埋喊
昇基做咗好多年綜藝
只係驚佢退伍要時間熱身 結果都唔駛
我覺得尚允下車原因係因為自己仲係放唔開
有時都feel到佢係頂硬上 *尤其唱歌同跳舞
同其他三位有少少格格不入....
當公佈申成祿固定嗰時,都估到大哥會下車
**反而冇諗過申成祿咁好笑

轉返講韓劇
有時睇得多綜藝,當主持變返韓劇男主角時,睇得冇咁投入,可能因為太熟悉佢地真人,冇咗演員嗰種神密感
3017佢演𡃁妹個格演得幾似
之後僅此一次的愛情佢又係演得仲好左
個種感情變化係做到
我個人略嫌個故事偏沉
係咪唔好睇就唔係既
不過不失咁
寶劍老母見到個樣都覺得忟
另外2個老母就典型煩膠
我個人在看花樣年華-生如夏花

過去和兩人相遇的現在,一起往前推進演劇,

呈現在觀眾眼前,這劇是這樣編劇安排,像電影《初戀築跡101》

這樣的編排,也很有意思。一邊是已經過去式,慢慢講訴、慢慢解釋。一邊是現在進行式,慢慢前進、慢慢變化,也是未來式。

過去的故事,還有許多觀眾尚未看到的故事中的故事,有高山低谷、充滿不為人知的起落。

現在的未來,又會因為過去的事實,影響未知的未來!這很有意思

學運抗爭, 一個理想主義、自由思想、濟弱扶貧、熱血方剛、有思想有抱負的年輕學子,一成長到中年心境卻無奈變化, 初戀也好理想也好
購物王路易比較平凡冇太多高潮 不過我都睇咗八次
之後奇怪的拍檔都好睇
嘩我見到咁大浪打落金喜愛度真係戥佢驚
個精神科醫生真係唔話得
呢集幾觸動到我金喜愛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞