屯門樓討論(3)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
置樂都起公屋,搞到恆順冠峰都跌晒

【疫情樓市】懶理舊客狂拍門提價 屯門置樂花園業主賣予即買客

近期疫情緩和,新界西區樓價回穩,屯門置樂花園一個兩房單位,單單其中一個代理行已經逾十租客戶查詢睇樓,其中一組客戶看後表示需要考慮,但當得悉有客戶即場拍板時,即與代理至單位門外狂拍門,並提價求售,業主仍然懶理,與新買家簽約成交。
https://hk.finance.appledaily.com/finance/20200506/VD34OJ6LKXRGGEFWBI5IGWHNUE/
屯門有無好既設計裝修公司介紹
仲有夾住兩條公路中間買高層d唔知會唔會無咁嘈
跳出去個刻未死呀嘛
你話搵唔到邊個單位跳出去都話,
如果跳出去未死唔計,咁跳左落街果啲就當無事發生?
咁再推多步,之前長沙彎大買喜有一單上層吊頸吊左落下層,咁上層吊落去果時未死又計唔計
市廣場有間樓上笨豬跳, 網上做到估價。 我多手睇下跳個間估幾多, 又照估到 係咪網上估價唔準?
市廣場最底果層無花園兜住,點都係計跳果間啦下嘛
不過有時估價行唔firm 係邊間都會照做
市廣場果啲應該全部打入去都知啦,我諗偷唔到雞
但市廣場個間真係估到價但睇成交就知有問題
如果要住笨豬跳附近單位我情願住同層都唔住同單位下面個堆,硬係會覺得窗外有黑影閃過
盈輝唔錯,係置樂
高層就唔係果口價而家首賣既好似都係望屯公果邊
翠林花園點睇?
康麗花園外面睇新過雅都, 樓齡差唔多,都未大維修。 有無人睇過內籠 實唔實用
海典軒,嘉悅果邊好貴
有泳池盤 唔升就假
海典軒600都搵唔到
輕鐵轉灣位隔離塊地仔會起公屋
南浪比佢block晒
得公屋得天下
香港樓太貴

但無樓既 最終目標 都係要安居要買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞