屯門樓討論(3)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
其實上時代單位
我都有小小似你咁既感覺
不過so far唔算好大
因為時代本身公用地方甩皮甩骨缺乏保養
咁屌佢272呎都賣450萬 都有人接係咪痴撚線
市中心lump sum 最細,係政策扭曲,無計
其實真係唔抵買
16.5k 一尺
總有d傻佬

其實買325/346 2房 抵好多 呎價14k
總價先貴得個少少
呢排睇多市中心幾個升都睇到灰,先唸住400初睇華都新都,到400中時代,到400尾屯廣,跟住aa話無晒4字頭,返返華都/新都都500中...再之後aa話比多d有新樓,山山,咩咩灣,加埋OMa ...真係暈啦
是旦一間銀行估唔到價都飛得
新都個則最好 又開揚
係好舊咁解
住開九龍, 想入屯門睇樓, 洗唔洗網上搵定aa?
就咁walkin 地鋪會唔會唔理你
搵定比佢約下業主開門會好啲,walk-in 怕你等佢約/只睇匙盤晒左你時間
網上睇好似話好多假盤, 我驚到時去到佢又話賣左叫我睇第二d 盤咁
咁你walk-in 定約定都唔會睇到果啲假盤架啦
所以想做定功課,約實先入去睇...
暫時budget 5M-5M中想買兩房
睇岩聚康/疊欣, 想搵日實地睇睇
一定係約左先
上網搵個靚女aa whatsapp佢話想約睇呢d盤就得
盤就未必真,但contact一定真
靚女aa就免了..搵到個正正常常既aa就算
其實obts 係小秀村果個位 omaoma先係掃管笏

Obts個位係方便過oma個位 都唔洗坐k53

K51 全日線又密 我又覺得除左無鐵之外 而且budget有限都唔係講到咁差

利申:買左carmel
靚女一樣係假,會叫毒撚同事帶你睇
Carmel 放租定自己住?
K51搭去市中心 半粒鐘走唔甩
自住
k51去市中心唔洗半個鐘....好像4個字
好唔好住
除左好撚多蚊之外 我覺得其實唔錯
約都係無用
佢一定同你講有盤有得睇
去到到時好多解釋,無盤、兇宅
或者原本疑似係兇宅又話唔係
所以睇樓一定係要自己走轉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞