屯門樓討論(3)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
青山公路基本上唔會有改善既可能,你試試返工時間搭下接唔接受到先啦,OMA OMA 好似仲要屈入去先去到
老實講如果堅持新樓又要屯門,山山好過奧瑪
兩害取其輕
其實就咁
呢度好多人都好熟屯門,住左好耐
但我相信都極少人比到意見你,點解呀?
因為我諗住左屯門20幾年既人,入去呢d地方既次數都少過10次囉
咁你諗下個度仲算唔算叫做屯門樓
你預返工屋巴士企到出尾

坐西鐵就要駁多程輕鐵

食方便 虹橋算多(黃店都好多) 超市有 但無街市 虹橋菜檔都有既 但要買新鮮豬肉 海鮮都係要去返新墟

簡單煮野 其實菜檔 +成興隆 都搞得掂
屌 認真 住3x年 掃管勿 去過幾次 係係因為踩車 環塘落返黎 經過

一般人唔會入去
你咁樣講好打擊我,睇來真係要實地去望下先
你買完先知果啲先係打擊
你日日出街食 日日行街咪係囉
等佢出價單再睇啦
果度配套係乜都無
如果開11-12k 都算低水 新樓
住唔掂換樓 博10% 當打個和問題不大 唔係天方夜譚先
但珺瓏灣 15k+咁就自求多福啦
住左2x年 未去過
樓上有巴打20k 買山山
幾年內 返唔返到家鄉都係問題
20k山山同15k轟隆灣都係半斤八兩
屯門
非區內核心地段
1房
20k

15k 君龍灣
最多每呎蝕2/3k

隔離滿名山都12k
雖然位置好dd咁多

山山我覺得可以蝕多d
滿名山卡士勁咁多,位置又好啲,大家都二手,轟隆灣最少要平1k啦
有爬左POST
一來屋企人錢
二來 20K 回佣肯定好多
無咩所謂啦果位巴打既CASE
珺瓏灣15K 果位巴打就真係睇唔透
屋企人錢都係錢啦
當回夠5% 19k呎價都夠痴線
比咁高溢價買山山放租 仲痴線
D細價樓 600樓下應該金d好多都18-20k一尺,但如果600樓上14-15k一尺應該都幾穩陣
前排弦海同龍床盤都成20k一尺
係d外區人aa先水到
aa知個客係住開屯門基本上係唔會曬口水sell
不過你咪試下入去睇先
最好搭一次公共交通入試下
OBTS 個位近路邊 將來應該可以睇齊滿名山 或打9折
如果第一批價單驚喜價11-12K,都叫博得過下
如果BUDGET有限的話
係,啲AA好鍾意用私家車接送,令你無左距離感
蝕還蝕
景峰起碼住得人先
掃管fuck咁荒無點住人
你話全部都係over 800呎大單位都算
係入面住500呎有乜為
不如試下叫佢地一齊搭K53睇下佢地仲肯唔肯入
清,你錯喇,有500呎都算喇,轟隆灣果位清係3xx呎咋
其實幾得意 只係出人名 屋企人比晒 全家住九龍
果個呎價 但走入屯門買新樓 點解唔係康城買 仲近屋企人
屯門新盤 寧願等泳池都唔揀掃管笏啦

不過聽d aa 9up 入場都6球起步
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞