屯門樓討論(3)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
有好多問題唔係錢解決到,特別係公家野
或者果個巴打間屋咁啱乜事都無所以唔覺得係咩一回事啦,但過來人來講呢啲問題會煩到你唔想住,幾靚裝修都係無用
應該只可行返屯官坐車去轉車站
睇你邊個屋苑,如果凱德果啲情願下路啦我諗
山山 vs fuck(出入撘的士Uber)
邊個贏
其實唔介意景觀嘅話, 偉景算係環境上+呎價上都OK
相隔1條馬路, 怡樂呎價相比會係貴少少, 但外牆舊啲, 走廊會暗啲
由置樂果邊開始搭下路車 真係好撚慘
淨係塞到哈羅果邊都冇撚左20分鐘以上
比D咩先?
有人偏向買野食野
有人偏呎價低D住大D
因人而異姐

不過,淨係知 XX灣一定輸
但係凱德果邊除左下路可以點攪?行返屯官隨時都15分鐘以上

就算揸車都係痴既,屯門公路口,但要兜返市中心/泳池先上得返屯公
置樂其實連區內交通都麻麻 得濕鳩K巴
行去兆麟? 比屯官個站多選擇
行去市中心都唔太遠啫,
係怕朝早返工巴士冇位坐
兆麟感覺仲遠過屯官,咁如果係我都係去屯官算了
好耐之前睇過怡峰園,由華都出發,行左一次就已經唔想再行了

可能置樂近屯官啲單棟好啲掛
點解你咁熟
3分鐘到

我頭幾座用跑呢個時間都去唔到西鐵站
因為AA知我有現金可以買野
3分鐘去西鐵站,3-4座出發都未必出到屋苑閘口
我計過 由出lift計 唔行平台 行斜路落 到兆康西 7分鐘到喇 頭幾座
怡峰衰青山公路口無lift上 唔係方便好多

不過依加隔離整條屋邨
係8:10到灣仔
不過總有人唔係返9點
同埋早返可以舒舒服服嘆個早餐

利申7:30上960s 通常8:20前到灣仔
景峰/紅橋上960系列 通常8個字到信德
係,如果佢開個青山公路入口,應該呎價可以+1000~1500
點透露比aa知
等我可以唔洗幫親 又keep住update到最新市場消息
我都係講自己見解,當然係買家自己負責

不過樓上位巴打講到有d 打工仔日日營營役役放工咩都唔想理咁, 我都係打工仔,住大西北就日出而作日入仲係屯公塞緊嘅生活我完全明白,正因為時間寶貴就更加唔可以住屋偷懶。屋苑保養差即係可能好多公家維修野煩到自己,公眾衛生唔好可能係咁走小昆蟲入屋,信箱係出面比人偷信呢啲都唔係屋入面但又會煩到你,有得避當然避開好。

有時睇一次樓個十分鐘有冇漏水都未必睇到,但往往呢十分鐘睇樓完你要比幾百萬
個AA 我自己用開架,對上一次出貨都係佢幫我做,佢都知我筆錢未用

同埋佢有時比啲非住宅荀盤我,我覺得可以短炒都會同佢接,佢喺我身上直接/間接都搵左唔少架喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞