屯門樓討論(3)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
居屋兆安苑大件呎價平 不過衰舊D 不過去邊都勁方便
本身都住開龍門居,
兆安級數睇落都唔會差太多。
清,去邊都方便即係去邊都唔方便
Double major 其實即係double minor 既原理
度度都係咁 好彩之前置樂花園搞完 而家多D人 識驚
揀得大西北budget4-5M?
咁我會建議你睇吓雞地嗰樓啲舊樓
搭鐵企半個鐘咩都到
返九東元朗都一樣閪
條死人龍翔道震到暈又易塞
所以返工我唔會揀巴士 根本預唔到時間

我依加返早左8點要到公司 6點起身 屋企埋食個早餐 6點8 出門口都唔敢搭巴士 搭鐵 7點10到觀塘 西鐵 地鐵 都仲可以有位坐下

放工塞話之佢 當訓教
九東除九東本區其他區返都屌哂鬼
陸路基本上永遠塞,鐵又迫到沙甸魚咁
北區都唔好得多,吐露港都塞,大老山又塞,出到觀塘又繼續塞。話第一城方便嗰啲都on99

總之返東九嘅人特別低賤
巴打返8點好早
7點幾應該少人啲嘅
我放工都話之佢一上車就瞓/碌手提
除左住九東/將軍澳
返九東根本係人間煉獄
係依加可以早d咋 第日無疫情就要返正常時間

呢家放工 咩都唔塞 好順暢返工屋企
巴打我建議你去兆安睇下,冇錯兆安尺價平又大間,但真係好殘好核突。大堂勁殘冇冷氣,升降機係原裝懷舊40年咁樣 (兆山都叫換左內裝), 去到樓層一袋袋垃圾放電梯大堂,夏天就清新怡人。仲有信箱係大堂出面,真係比人惡作劇都唔知

龍門居起碼比兆安後生十年以上,起碼唔會咁殘先
兆安除左呎價低仲有咩賣點
有個所謂咁靚既地點都咁平,肯定有大量嚴重問題,市場唔係傻仔
專心睇吓置樂先,
除咗地段遠啲外好似都幾新
條友鳩up當祕級
有時4,59年樓齡就會話舊樓好實用 舊樓先好
睇兆康苑又嫌舊
置樂夜晚都幾雜下,同埋搭車黎講都算屯門最唔方便個位
睇左頭幾分鐘,疊茵庭由兆康站電梯開始計,計到閘口,平台都未上;去富泰就同你計嶺南出口

費事睇落去了
有錢邊個唔想住瓏門
但一個打工仔 又邊有咁多時間理自己屋入面以外既野
間屋入面舒舒服服仲唔夠?
每個盤都有好有唔好 個個人要求唔同
真係俾錢同簽名既人話事 同最緊要自己岩數
其實棟樓新淨啲入面都會舒服啲,上面巴打講果啲垃圾味傳入屋又算屋外定屋內?
單位漏水又算屋外定屋內?好難分得咁細

同埋打工仔都一樣要理自己既全部野,包括資產管理
所以上面巴打咪叫準買家睇多幾個屋苑,佢都無離地見人跳幾格價去睇喎,都係睇同級貨
成日聽人講
層樓入面既問 比錢都總會改到
但係層樓外面既缺點,有就係跟足你咁耐,你想改都唔會改到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞