屯門樓討論(3)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
你冇預人行返公司嘅距離
巴士線真係好重要,今朝9點先出門口,即刻做左懦夫搭黨鐵
答下你, 如果5球要全層乾淨既話, 你應該得時代廣場細盤。但你要留意下時代個立案法團好撚窮, 未做大維修(夠期做但未做) 都淨番2M 幾, 你買左既話要預多十個八個夾出黎做大維修。

市中心嗰邊食曬成個交通方便, 要巴士有總站, 屯門公路直入第一站。 西鐵行5至10 分鐘到, 完勝! 但價錢好撚貴, 仲要而家個個搶高左個價你5球好難攪。

錦華就要預多樣野, 你座樓出面三面都係馬路搭多條輕鐵, 架輕鐵T 字位不論轉左轉右都有磨路軌聲,你由06-00都聽住呢D 噪音(新屯中既都有, 但睇坐向) 不過一樣五球無機會。

要平, 華都啦, 市中心,有交通有商場。但係你又要預大維修(隨時貴過時代,佢條數仲亂)
我坐巴士返工 見到華都花園嗰啲人成日冇位坐
睇咩線啦,960x 260x 960就應該無得坐,其他線最遲去到轉車站都有位坐
大部分人都係去灣仔中環返工 喺巴士全程企都好辛苦
法團d 錢其實幾錢為之多錢?
成日睇樓都會望下條數但無乜概念
咁如果咁想坐咪搭961囉
住悅湖日常生活所需都係要靠海翠同蝴蝶邨,樓下有商場仔,不過選擇同食肆衛生就
幾年前換哂銅水喉,大堂新加冷氣
但外牆非常烏糟,冷氣機滴水嚴重,多年前有討論話裝冷氣去水喉,可惜無哂聲氣,冷氣機檯有部分石屎剝落同滲水入屋可能,前兩年打風聽聞有冷氣機石屎檯跌落下一層
向避風塘有時因為會撈烏泥,或者躉船做嘢時會比較嘈,但海景無得頂,我屋企向海翠,除車聲同叮叮車聲外,夜晚有時會聽到樓下食肆D人嘅大叫聲
交通同住碼頭區一樣,但樓下有邨巴去三個地方(去邊到唔知,好似要出示住戶證,我未坐過)
樓層覺得比較薄,樓上行路大力小小都聲到,靜D時連佢隻狗跑來跑去都聲到(話就話唔比養狗,其實大把人都養)
買J,K同E,F嘅單位要小心佢幅間隔牆,原裝間隔牆同發泡膠一樣輕,鑽牆要小心(聽聞有人唔小心鑽冧廚房幅間隔牆,通埋去隔離屋,果時大家都係第一手住客,處理方面應該問題不大)
其他單位OK,不過應該要準備一筆錢做大裝修,水電窗無走雞啦
業委會剛換走哂舊人,變哂全黃

申利:第一手業主
巴打時代放到幾錢租?租金回報大約幾多?
兩日無check 估價,今日又升左30萬,香港樓市真心癲。3個月前800 都無人要,而家反價850都爭住搶
法團既錢可以邊到睇到
去到上環大概要幾耐?
我講 行下路 係指搭車行青山公路 應該快過你去屯門巿再入去
大維唔係30年就要做既咩
咩gp
多謝師兄
我無另一位師兄咁多預算
都係四百到四百三
主力都係望緊時代盤272
不過淨如你咁講
而家果度既樓比人買到貴曬
加上C座太多兇宅
令我選擇更加小。
不過我唯一既好處係等得
一時三刻都唔洗煩住搬屋住果個問題
我自己都係要真係勤力小小
一個星期都會抽一日入去睇吓樓
睇吓有無比較岩價錢,再還吓價
收到驗樓令先要
其實新都個則比華都靚好多 又開揚
唔知點解冇人講
遠多少少系列
其實老實講,華都有啲座數已經遠左好多,所以呎價已經但左截
新都落樓下有尾站
經柏麗去總站仲快過華都
係衰在舊 得兩棟
無錯,呢輪咁多人搶,到價先再反價,慢慢追

時代272
你賣到460 根本係奇蹟
點會460係底

上星期先有aa pm我開價低層4頭 (低過430)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞