【推呢個一人一信】投訴郭偉健法官5宗罪

2295 回覆
3646 Like 15 Dislike
要留下款?
麻煩樓主借一借個位
各區要人- dse散場派選民登記表(已簡約整合)
https://lih.kg/1984588
push
推呀!

份判詞真係越睇越嬲
要俾咁多個人資料?
Agree ,係有用
要連埋投訴表格寄啊
一定要印出黎寄!!
push
推 嬲到震
個女仔比人斬到咁, 你身為法官仲要話佢
輕判施害者, 為佢講好說話, 無疑助長緊藍絲去斬人,
無問題, 你講得出, 就要為自己講嘅嘢負責!
我亦會根據你所講嘅冷血言論投訴!
推上熱門
up
推出外國做文宣最緊要
靠香港嘈佢冇咩用
投訴師出動!
push
樓主pin this
https://www.judiciary.hk/zh/about_us/judicial_conduct.html

依度係有關法官操守行為指引 都有正式投訴嘅表格
投訴可以寫明你認為法官相關行為造成邊樣misconduct

5.2 投訴時請注意下列各點‥
(1) 任何投訴必須以書面提出。
(2) 投訴必須以郵遞方式送交。
(3) 投訴人必須提供(i)姓名及(ii)聯絡地址。
(4) 請清楚和明確地寫出投訴事項,並提供有關的背景及詳情。
5.3 一般來說,投訴時請提供以下資料‥
(1) 有關法官的姓名、其所屬法院、聆訊日期及案件編號; (2) 對擬投訴的法官所作行為的描述,以及有關的所有詳情; (3) 與投訴有關的其他資料或文件。

處理投訴所需時間
司法機構在接到投訴後,通常會於7個工作天內覆函確認收到投訴。詳 細的回覆則通常在有關法院領導或指明的法官調查完畢後發出。處理 投訴需時多久,視乎投訴的性質、所涉事件的複雜程度,以及有關事 件的個別情況而定。
push
push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞