不如數下日本JPOP流行文化點屌打KPOP

544 回覆
240 Like 180 Dislike
完咗都仲有繼續留意啲band
今年有第2季就好
up
其實jpop同kpop根本係兩個世界,冇話邊個差邊個好,只係你buy邊面。
約十年前左右,韓團攻日本攻得好勁,有幾團直頭攻日成功,好似少時、t-ara、Kara,但有少直頭fail咗,其中一隊叫4minute就係一個例子,因為團體風格根本同日本完全唔夾,所以都只係係日本出道一段好短時間。
就算跳舞、唱歌幾功都好,日本市場唔buy就唔buy,但唔代表日本差。
arashi都就解散啦唔係咩
hey say jump?
原來愚樂台得勝利打得
吾反了
班垃圾祟日撚成日衝出黎引戰
自卑心過剩影衰晒J pop
拎隻蘋果同隻橙有乜野好比?
學下尊重啦
利申:同d frd日韓歌經常交流互share,我鐘意韓,佢鐘意日。唔該做個有質素樂迷。

另外K r&b同k hip hop都有好多有才華既人...
我鐘意下面呢埋style聽落比較性感既製作人兼rapper歌手...
Zion t, sik k, groovy room, loco, san e, primary, dynamic duo, gray, dean, heize, jay park....
對佢唯一印象係玩produce 48第二集就退出唔玩
本來講到喺日本好勁好紅
最後就俾小櫻花贏咗做日本代表第一~~
台灣人改編 only,但真正令佢發揚光大係南韓人,冇佢根本冇人識呢首改篇
成班香港人分別拎韓國人同日本人黎打飛機
駁唔到
日本狗最叻參考同殺香港人
我拎777
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞