不如數下日本JPOP流行文化點屌打KPOP

544 回覆
240 Like 180 Dislike
冇錯,個d練習生真係好勁,未出道就已經冇左半條人命,本身唔好kpop,但真係跳得好好睇
但人地咁努力但都係比泡菜仔連登仔黑
Jpop就最緊要賣萌 perfume都跳舞跳左十九幾年 都好勁 但風格完全唔一樣
韓國即食麵好好食喎
真係曲到圓

成個post有幾多係假膠我都數唔消了
覺得佢性格有點瘋狂
JO1屌打韓團啦💘✊🏼
未睇過 有冇得參考吓
父兄係咪比人蝦緊?我入黎幫拖的
屌你老母港父狗哥
當年屈我話九龍灣強姦案受害者係雞
而家你就屈n號房受害者係狗啦,屌你老豆

咁樣 無影水著 不過sakura有影水著
izone公司都唔會要佢地影果d相啦
利申:唔係wiz*one 只係有睇過produce48同聽下佢地歌
有咩關係,69之前女人仲係雞,你用清朝既劍斬民國既官?
你都識得講日本樂隊 但又唔攞韓國樂隊比較
韓國有邊隊樂隊可以出嚟揪
但已經係一個死老野成40歲
日本後生個啲有冇一個打得?
個樣好少少唔該
韓國紅得起咪得D indie pop,算吧啦
韓國學樂器既多到你唔信,高手更加攞好多國際奬,樂隊世代已經過咗,依家唔興,係市場問題,人材依然係度,咁你攞 x Japan 黎比冇得比,依家日本有咩好出名既樂隊?
泫雅都係着呢啲
韓國唔興樂隊不過相信idle唔少好野
等高人指點
南韓作弊史

1.歷屆亞洲棒球錦標賽只要是南韓為主辦國,他們在該年就會獲得冠軍
1989該屆由於之前比賽輸了日本,硬是改變積分算法,把中日韓並列冠軍
實為棒壇奇蹟

2.之前韓國舉辦亞運會,在跆拳道上決賽與總決賽當我們與南韓打時.
竟派出南韓籍的主審與邊審,把我們選手給作掉,實為主場優勢最佳示範

3.1998年東亞運,冠軍賽台灣 VS 南韓,在中場結束前,南韓仍落後,
竟讓球場計時的碼表硬生生表演時間暫停,約有5分多鐘算是額外加賽
!!當中華隊發現抗議,裁判協議決定把時間在往後拉3分鐘繼續比,
好佳在最後我們一分險勝幹掉南韓獲得冠軍 ,

南韓應用時間暫停的方式再度廣受大家好評

4.2001年的世界電玩大賽,曾正成在預賽打勝南韓第一AoC好手,南韓裁判再
度使用絕技, 宣布比賽不算要加賽一場,否則台灣以棄權論,

幸好加賽還是我們贏,否則世界冠軍就飛了,

不過南韓作弊手法再度更新直接宣布比賽不算,實為高招!

5.南韓在世足為一一次進入16強亦發生再南韓為主辦國時,讓人匪夷所思
對抗葡萄牙南韓與裁判,通力演出,讓葡萄牙兩人領紅牌出場,
葡萄牙以9打11最後終於還是以2:3飲恨
賽後花絮,南韓聲稱當葡領到第二張紅牌時,葡萄牙主將上屆世界足球先生
Figo球員, 他說希望南韓可以手下留情, 讓葡萄牙跟南韓打平,好讓葡跟南
韓得以一起進入16強,一起做掉美帝!
該名南韓球員在記者會正講的口沫橫飛,信誓旦旦南韓不作弊,
以實力贏得勝利,但是一名不知哪冒出的非韓籍小白記者搞不清楚情況
問南韓球員,Figo並不會說英文跟韓文,而你也不懂葡萄牙話
請問他用何種方式跟你溝通希望你放水? 至使南韓球員當場啞口無言
由此南韓可知南韓人不但可以暫停時間,
還可以催眠裁判,更可以用心靈溝通術,南韓人一定是新品種

6. 關鍵四強之役,南韓作弊神功更上一層樓,
直接從西班牙腳下沒收得分,在延長賽開始不久,西班牙不斷從右翼攻堅,
終於一次橫傳落在遠柱附近,莫瑞安特斯搶前碰球入網。但千里達的線審拉
更納斯裁定球已出界。
但是電視慢動作重播卻顯示球非但沒有出線,而且還差很多。最令西班牙憤
怒的,是拉更納斯並未球落地立即舉旗,而是在莫瑞安特斯迎上前時,才作
出判決。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞