不如數下日本JPOP流行文化點屌打KPOP

544 回覆
240 Like 180 Dislike
見到禾珠就知不了
EDM嚟講 BTS嘅Fire係做到edm個種vibe,佢嘅beat drop滿足到edm聽眾
ong最新首gravity幾有illenium嘅味道 係有種sad同沉寂嘅感覺
sexy zone[slick
funk嘅話 exo嘅love me right同lucky one都算復古有啲disco味道 不過偏向modern
Music is all about diversity not elitism
唔好咁
班井底之蛙崇日能陣間哭能左
完全5明 不過聽落好犀利...
想知佢點研究樂理研究到覺得人地啲歌係垃圾
佢唔識欣賞咪話唔識欣賞 唔好下下話人垃圾
係咪食緊飯?你食完覆我ok?
香港人評人地又唔係做音樂就算吧啦
數豬係咪好耐冇同人嘈交要搵啲嘢嘈下
話韓國跳舞唔知跳緊啲咩嘅話 不如去睇 1 million dance studio D片先
手術進步咗
係,依家做到全世界最多subscribed dance studio channel,真心勁,好多女團都揾佢地編舞,近排已經20m subs,勁到
完全5知佢UP乜Q...我地崇日能投降了..
其實好難比較架喎
女團黎講,jpop走可愛清純風,最緊要咩撚野都かわいい
kpop偏sexy 可以carry唔同形象
睇過唔知邊套綜藝,請jpop Kpop 女團上去鬥舞功
班日本妹比人寸到爆 話佢地跳舞基本功都唔識
不過大部分日本仔buy可愛風多d 咩人就有咩市場啦
有咩好嘈呢
諗起少時同akb同場個次
akb真係慘不忍睹
我都覺得kpop舞好好睇
真心覺得型唔會覺得尷尬
人地求其數講左咁多個
唔好淨係揀iu黎講
有睇pd 48就知道 日本同韓國練習生體系係完全唔同 韓國係練習7-10年先出道,日本AK B個D係舞台累積經驗慢慢進步,雖然各有各好處,但係可以知道韓國跳舞基本功比起日本勁好多
其實係freestyle,加編舞,根返隻歌黎編,但難度唔會好大因為要唱歌,純跳就可以編難啲
iu剩係填詞
你咁又反多咗啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞