不如數下日本JPOP流行文化點屌打KPOP

544 回覆
240 Like 180 Dislike
但美國k-pop就黎仲受歡迎過佢本土音樂 ,韓國娛樂連白人世界都攻陷左
痴撚線唔覆啦搞到好似ig嗌交咁 都唔知咁嬲做乜
咁之後呢?你唔係駁緊我咁你做緊咩?駁完我又話,「呀我答你有咩musician咋嘛做咩鬧人呀」
雖然我鍾意去日本旅行 鍾意用日本口罩 覺得日本女仔好多都好靚
但講真jpop d舞我真係完全唔識欣賞
口味唔同真係無得拗
啲人係咪以為露下腳就係意淫
 你喜
我都覺得作為一個學唔識跳舞嘅廢青 睇may j lee 真係一種享受 daddy ,boom clap ,all l wanna do 呢幾首我都好鍾意
佢段Worth It真係不得了
四年後今日睇返一樣咁正
可能係啦 但好多團唔洗靠淫舞同影水著寫真都好紅
真係靠跳舞唱歌
要聽狗吠使乜聽Kpop
聽你講嘢已經夠
akb個啲直頭下海拍av啦
日本av天團
唔評論kpop jpop
但日本屈機樂手好多
韓國仲有唔少單人歌手, 年中出唔少好聽的OST...
IU,
Zion.T、
Heize、
Crush
成始璄
K.Will
尹美萊
ALi
白智榮
Punch
Eddy Kim
等等..
其實好難比較,kpop 同 jpop 都興過
當年好多囡囡迷w-inds. 慶太
Chungha都唔講 魚台已死
呢首聽落反而幾似jpop種風格
kpop好似普遍唔係呢個風格
仲有韓國弘大街頭藝人Busking表演風氣好盛, 當中都有唔少唱得之人
https://youtu.be/Vm5F8fj_3A4
https://www.youtube.com/watch?v=QE1Nq5pbf9Q
https://www.youtube.com/watch?v=YwYcGkl6iCQ
Jpop同Kpop都無留意開
想問下呢2個範疇入面,有啲咩歌手係純唱將?
唔洗賣肉跳舞嗰啲
想搵啲嚟聽下
本身無聽開pop music
有無人可以純就音樂性嚟比較jpop同kpop
無論點嘈都好,jpop撚點睇kpop撚都係唔順眼,調轉又係

對方又唔會因為你一句跳淫舞vs跳開心舞就轉場過對面

咁嘈嚟做咩屌你都冇結論嘅
姐係一邊就鍾意狂野火辣身材技術好,另一邊就鍾意鄰家女孩初戀feel純情戀愛

屌你都唔撚同,咁點比姐

所以其實pd48 係好撚失敗嘅計劃,唔講做馬嘅賽果,成個節目都做唔到日韓idol交流。

倒不如話係請日本idol過韓國參賽多過係兩地交流。 日本妹過去可以學哂韓式嘅嚴謹準確專業,但韓妹學唔到日本妹嘅表演力親和力

到出道後都係mainly韓式咁玩,咁一開始叫咩日韓合同參賽,哂鳩氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞