[I/A] 波可龍迷宮(搬場 第1回)聖誕節禮物當然係課金啦!

702 回覆
8 Like 0 Dislike
見有行霸岩岩開始玩

刷首抽刷到中左Ken , 係未可以開局先

因為我都係用左頭五石,而家係未盡快打夠50石再十連?

儲夠50 石
抽補底

剩返第二同第三彈,邊彈抵抽啲?

抽左第二彈
中左愛麗斯
訓醒一抽,鑫

報應來喇

唔關風雨事喎

人地仆街點解要報落我度

第三彈

第3彈 中左想要既火短轉

報應來喇

唔關風雨事喎

人地仆街點解要報落我度

幾好喎,又有毒龍,馬車

儲夠50 石
抽補底

剩返第二同第三彈,邊彈抵抽啲?

抽左第二彈
中左愛麗斯

仲有最後一隻Wilson Wong呀!
禾系新手尼架,請問有喵首刷好牙
禾系新手尼架,請問有喵首刷好牙

系你老母
聽日原來4星都有份up,即刻唔想抽
地翠業
固定出現於 主角前兩格嘅位置
重裝甲形態(四格)抗麻抗吸血
攻擊模式
1. 不移動+可預計之範圍攻擊+機率暈
2. 兩格接近移動+近身攻擊
3. 一格移動+直雙線碎地遠距離攻擊+吹飛

重裝甲形態死亡後會變化成爆甲淫娃形態

爆甲淫娃形態 抗麻 減物攻至四分一
(一格單體)
(注意:CS會miss 必要時SL)
固定出現於位置(4,6)
攻擊模式
1. 不移動+全地圖攻擊+封寵
2. 三格接近移動+近攻+6倍吸血
3. 二格接近移動+三直列攻擊+向下吹飛

地翠業
固定出現於 主角前兩格嘅位置
重裝甲形態(四格)抗麻抗吸血
攻擊模式
1. 不移動+可預計之範圍攻擊+機率暈
2. 兩格接近移動+近身攻擊
3. 一格移動+直雙線碎地遠距離攻擊+吹飛

重裝甲形態死亡後會變化成爆甲淫娃形態

爆甲淫娃形態 抗麻 減物攻至四分一
(一格單體)
(注意:CS會miss 必要時SL)
固定出現於位置(4,6)
攻擊模式
1. 不移動+全地圖攻擊+100%封火寵
2. 三格接近移動+近攻+6倍吸血
3. 二格接近移動+三直列攻擊+向下吹飛
26 關攻略
限一次AS
全民爆擊
裝: 減火傷+劍
建議寵
挪亞/雷古代 – 必要防爆
潤玉水瓶
水火濕婆/哈爾移動城堡/其他控場
小推介 – 火水銀虹 有奇效

***留意 由於只有一次AS可以開, 每關都可以慢慢砌
**雖然冇明文講到, 但每關D怪對CS特別食傷, 所以唔好怕普攻打佢唔多痛, CS會追返D傷害

第一關 ICON龍
行長D CHAIN 等D 格純色D
大約有十格水行就算比ICON龍圍都唔緊要 唔洗怕食傷
因為圍住你再行CHAIN, COMBO 會多, 會加攻, 足夠打死佢地
行多D TURN都唔怕

第二關 火精兩件
注意佢地先係遠攻GE特性, 唔洗怕地洞, 小怪唔強最多卡你位
慢慢砌一個BC, 圍到佢地更佳
食完D CS 好易死

第三關 瑜伽佬
依關最難搞, 佢2~3 ROUND 就會召喚D 手, 兩隻兩隻咁召
***秘訣係 盡快行埋瑜伽佬身邊, 係佢身邊一路打一路砌格, 打得慢都唔緊要, 總之痴住佢, 咁D 手就唔會走埋黎卡你
因為你唔埋身, D手會卡到你行唔到

第四關 古代兵器+2隻火雞
兩隻火雞唔洗太在意
古代兵器厚血要推毒釘
注意唔好比古代兵器行得太落底, 推唔返佢上去毒釘到會有D 難搞
推毒釘推死佢就得

第五關 垃圾信長加好多冥炎
唔好比D 冥炎嚇親, 因為好豆腐, 斬兩刀就已經死
信長都係比原有少血, 所以有技就開哂佢一個BC 打多兩個面就會死

27關 碎地世樹
全屬
建議有防碎 因為由頭碎到落尾
裝: 納茲身 常闇之棺
寵:防碎 燒 轉地 回血
我點打:木火暗邪 雷火蛙 火水omg 挪亞 借水瓶

第一關 木洋蔥
首先入場會見到大大木洋蔥 會碎地
扣佢少少血就會散開成十幾粒細木洋蔥 每粒都碎地 一半會追住你 一半會遠離你
有個心唔死 可以回技先過關

第二關 打兵仔
頂排有四隻唔識郁嘅無敵地精 唔洗理 打死中暗隻厚血兵就會一齊自己死哂 可以推釘

第三關 孖妹

四個墓地會出小怪 碎地
孖妹攻擊 一儲氣 二大範圍吸血
所以快啲殺左佢 唔係永遠都打唔完

第四關 裝B回帶龍

普通回帶龍一條
攻擊 一儲氣儲氣儲氣 二撞擊
嬲左同平時一樣
留意返 回帶龍勁儲氣好似好勁 其實冇料到 唔洗驚 唔洗特別避

第五關 碎地世樹

先制 毒 碎地 aoe
冇召喚
攻擊
一 左右開弓
二 向前一仆
三 全圖碎地毒

冇wilson 點打好?
燒》回血保命》再燒
所以建議有 控場 as燒 cs燒

28關 無限暴風
限制:惡魔 支援 攻擊 only
裝:超人頭 防吹身 雷劍
寵:大量轉地
我點打:闇護 潤玉 黑絲 水墮 借水瓶
壕點打:水瓶 潤玉 潤玉 水瓶 水瓶

第一關 兩隻哈帝斯
放心 同平時一樣厚血 冇特別

第二關 兩天破亞 一獄冰
天破唔太多血 獄冰厚啲
左右閘出黎啲無敵大隻佬 只係食花生 打完自己會走 唔洗理佢地

第三關 守衛仔
上排地雷唔好行 你會炸死
守衛仔技防 推唔到 用物攻打死佢
未嬲打你唔太痛 半血會嬲 同好痛 小心控制守衛血量
上排腦魔會吸你埋去食地雷 所以唔著防吹人士自已搵守衛擋住

注意!留技 第四關已經開始打boss

第四關 暴風 前傳
冇釘推 硬殺暴風神 但比平時易打小小 但都係好撚痛
攻擊 一 二下同平時一樣
到第三下出吉吉時 會分身一齊打你
打死正身就得

第五關 暴風 結局

左手邊有雷釘
今次唔會分身
小心右下啲火 係歐美size
上面啲火正常

29關 伊邪那美
冇得吸血+減技傷
裝:冇得著裝 木雙刀/斧
寵:建議用火速轉 火隊
每關門口有隻無敵比卡超 唔洗打佢 但留意隻野攻擊範圍 會麻

第一關 兩隻飛龍一隻雷雀 厚血
火速轉了事
可以原地等佢地行落小小 再下一turn 停係三隻野中間bc

第二關 單眼佬
單眼佬會召喚雷鬼 雷鬼唔大力但會暈

第三關 三頭龍兩隻 + 操獸
建議行上去操獸身邊等兩條龍近啲一齊打

第四關 兩雷魂雀+露西
正常mode
建議原地等露西飛落黎 三隻卡埋一齊bc

第五關 伊邪那美 兩獅子
技傷1/4 吸唔到血 照常打

30 關 冇朋友
裝:小圓身 火塔頭 劍(控位),用雙刀都得
關關都會封火寵 請準備隨時Save/Load
S/L 注意 :停同一位置無效

第一關 女鬼 早屑 食cs加傷 四鬼厚血
建議先清一下格再轉地 順手等啲鬼散開同 兩隻野行落啲
打女鬼早屑放面 先集中殺其中一隻先再殺另一隻
避免整嬲佢地打aoe 冇得避

第二關 機械狗 會狂召天狗 每次三隻
只能盡快殺機械狗
嬲左都係會封寵

第三關 風雷
半血分身 一開四 固定每隻有半血 所以真身唔打入啲都冇用
建議 打左一波後回轉技 再打多波到佢半血前 留一轉等佢分身

第四關 厚血月女三隻加別西
唔好比佢地嬲 要直接殺
嬲左全圖暈
建議開始向左或右行 引一兩隻隻落黎殺左先 之後先上去殺別西
別西一個bc cs 就死 易殺
月女先係最難打

地翠 厚血
每個形態要三個bc左右
新手想問點樣可以攞多d石?
只係得normal 關有石?

Line 共鬥見面石

Line 共鬥見面石

謝謝!
11-16都唔易打點打之後嗰啲, 用體又多
15過唔到
一抽中左利維坦

打到邊關過唔到?
我去到21放棄

打到邊關過唔到?
我去到21放棄

13,水木混合,無大炮

打到邊關過唔到?
我去到21放棄

13,水木混合,無大炮

借人隻水/木巴哈

打到邊關過唔到?
我去到21放棄

13,水木混合,無大炮

借隻水雷阿瑟,或者雷限個隻雷玉,就可以
忍唔住手抽左god rush,中左コスモ
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞