[另類] [滅共預言] 中共係咪爆左條龍脈15 之 歸化藍店撐黃店

1001 回覆
26 Like 1 Dislike
覺得想做嘅直接考入軍校讀好啲
中大政政 degree 加 master
學歷夠高但英文屎到爆
咁要篩選啲人嘅好似依家咩狗屎垃圾都入警隊咩
熱烈歡迎黨和領導解放金門縣 之後被黨批鬥 資產國有化
支那共產黨冇一個係無辜
我覺得過咗習朝之後
中共可能會覺得依家個體制搞到權鬥個風險實在大到痴線
下下一輸就連坐死全家
但唔爭又唔得
因為驚被人扣帽子或者被當係政敵
大家累鬥累
可能因為咁而之後會有些少黨內改革
唔打金門澎湖啲島仔
真係諗唔到佢可以打台灣邊到可以做到全身而退
陽痿聰喇沙仔都話I can't find the right word啦
共產黨改唔改革呢D話題,傾黎仲無聊過學生應否談戀愛🥱🥱
都唔係㗎
以中共權力嚟睇
最大機會有改朝換代發生
可能係接近權力核心嘅人
喺一切都監控嘅年代
想像唔到可以點樣組織革命
就算共產黨唔會進行改革
佢哋可能有唔少人都咁諗
到時勢一嚟嘅時候
袖手旁觀或者推波助瀾都未定
發公開信咪即係預約被支共抄家?
不過就咁睇支共內鬥比我地想像中更加嚴重
台灣喺南海都有兩個島仔,但支共一出兵南海其他東南亞國家一定會同支共死過
即係人大七常委互鬥?
所以果種唔係叫儒術,真實黎講係帝王學,因為儒家講求君臣之道,佢就抽出黎麻痹民眾。仲有自古以黎,甚至西方國家都會用類似韓非子果種法家學說來控制經濟同民眾。
所以真正既中華文化就應該好似東西周果時百花齊放。
自古以來都係接近權力核心嘅人先成功反到

係得劉同朱係極少數平民成功
我之前講度1999,其實真正既中華文化就應該係咁!!
其實完全無問題,只要大家摸到大陸民眾既脾性,咩叫口裡說不,身體最誠實。
其實好容易搞,你睇果班大陸人咁鐘意移民,底下果班鐘意黎香港就可知一二
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞