[另類] [滅共預言] 中共係咪爆左條龍脈15 之 歸化藍店撐黃店

1001 回覆
26 Like 1 Dislike
佢講今年香港不係太差?
成日幻想美國出兵救港
屌人去投票
上次區選就屌人點解要投票 話人跟個制度行
應該要反抗個制度 個問題係你用d咩去反抗?
日日就瘋狂吹奏美國 唔係佢心目中抗爭手法就唔係同路人
專割手足就係呢d人
我同村打波都識一個bu仔 佢畀狗隊洗撚哂腦

成個波gp都冇藍屍 佢開始都扮中立 又話大家都有錯 話有叫佢team d同事冷靜

隨住抗爭漸趨激烈 佢慢慢愈黎愈串 on9到話d示威者畀佢地打死之後賣畀唐記做叉燒包

之後成個gp屌緊佢未屌完就踢出gp
佢話別無他法,只有全民武裝好撚單細胞
我地之前咪提及過寶善既?
唔好跟車太貼
前幾日祖利安出左個post

https://www.facebook.com/Tarot.Diviner.Julian.Li/posts/10163732607220037
台灣要發圍
除咗普通法之外仲要改善一下英文

識啲台灣人好驚訝喺抗爭期間點解外媒喺香港是旦搵個路人都講到兩咀英文!同埋柒婆英文遠勝小英泡菜瑜!
兩宋識卜卦
仲要早多少少~~~同佢本身係波友黎既,friend搭friend識,無記錯果時踢完波同台食飯,其中一個波友同佢熟問下佢做緊乜,話轉行走去做金融佬,記得係做證券行,跟住講話做乜轉行,先知原來係差佬黎,記得講話係嫌D人太on九,印像係直頭講到係連字唔識寫果種,話做文件時時寫錯字果D咁既野,佢上面個幫辦時時水九佢話有得升,其實又無得升就唔撈。但好耐無聯絡,只係有佢facebook。我仲記得佢前排都有屌過差佬,無記錯就係721後果期,好似話片相全部有齊連直播都有乜人拉唔到,直播影左成大半個鐘都無人到咁上下野邏...
想像下毅進級數
之前有巴打開po講過教毅進
連小學數都搞唔掂
個頭硬定子彈硬⋯⋯⋯
你話有槍大炮 大把人夠膽出嚟打過
依家無槍無炮 唔打選舉打咩⋯⋯
除非可能令到香港局勢極速惡化
只有支爆能夠誘發到樓市急瀉⋯⋯
全民失業
字都唔識多隻,毅進仔不愧係毅進仔
你個friend好醒,一早就resign,如果唔係遲早被佢地同化
你係自己占緊?香港西北咪同之前話西南曇花現同一位置囉,估係蜀地嗰邊
玄天上帝應該係道教?
好耐之前聽過話有隻毅進仔遇到支那人用蝗語問路,隻毅進仔係用啲好似印度人講廣東話咁樣嘅語言答返隻支那人
若果義務役軍訓黎講,軍武撚最推崇係以色列同瑞士,佢地練到一般士兵都好抽得,同埋真係有愛國果種忠誠係度,一定好有士氣!!我剛才都問過下D軍武撚,佢話義務役同募兵制各有各好,義務役就全民皆兵,可以好快增員同補充,但唔好就係高級專業既軍人就唔多。而募兵制即係志願役既就真係搵到想係軍事界發展既人,國家開支少好多,同埋募兵制個要求高D,因為想搵既都係士官才能既兵,甚至軍校果種專搵高級專業既兵,例如航空機師,戰艦系統操作人員,即係艦橋既crew,或者炮兵同戰車部隊呢班。唔好話台灣係咁cut,新加玻都係....而美軍,日軍講求專業化既就係行募兵制。
我覺得好難同化,應該話比較有腦既,甚至性格比較正常既做幾年都唔做,以前經濟差D,先至有部份大學生走去做散仔,家下邊會有,有degree既都起碼去考督察啦,就算唔做差佬都走去做入境處同海關。而有聽過人地係因為頂唔順差佬既文化同人事好撚複雜所以轉行,係我以前做地盤果時係隔離行頭聽返黎,話果兩個以前係差佬黎,就係因為以上既原因所以唔做。
無法律責任嘅我相信會有更多人出黎打,已經武力不對等,仲要秋後算帳
我其中一個親戚80年代頭做過警察, 頂唔順入面D文化轉去其他紀律部隊做到退休
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞